Új főnökkel – a kezdetektől 2023 végéig szolgált Franz Tost helyett Laurent Mekiesszel –, új néven folytatja 2024-ben a Red Bull kisebbik, olasz központú csapata, az immár Visa Cash App RB névre hallgató faenzai alakulat.

Az annak idején Toro Rossóként indult, majd az elmúlt négy évben AlphaTauri néven működött istálló az idei évre rettentően szponzoros nevet kapott, ám az ezt aláhúzó feliratok mellett már-már retrós festéssel debütált: a metálkékkel, pirossal és krómmal színei nagyon emlékeztetnek a 2019-es Toro Rossóéra.

A VCARB 01 névre hallgató modell a korábbi bejelentések alapján a szabályok engedtek keretek határokig a nagycsapat, a Red Bull által fejlesztett elemekből áll majd, ezzel igyekeznek csökkenteni a költségeiket és növelni a versenyképességet – Max Verstappenék világverő gépeiből „nyúlni” nem rossz ötlet.

Az előd, a tavalyi AlphaTauri sokáig a szezon leggyengébb autója volt, a remények szerint a mostani, új modellel a 2023-ról megtartott páros, azaz a csapatnál 4. évét kezdő Cunoda Juki, valamint a visszatért Daniel Ricciardo előrébb léphet majd vele.

Kattints a képre, galéria nyílik!

Retrós festéssel érkezett a legújabb Forma-1-es autó 1

Egy héttel ezelőtt az amerikai Haas nyitotta a 2024-es autóbemutatók sorát, hétfőn következett a Williams, szerdán a Stake F1 Team (Sauber) és az Alpine.

2024-es F1-kisokos

Ha a szezon előtt tájékozódnál, a versenynaptárt itt találod, az induló csapatokról itt, a mezőny minden versenyzőjéről ide kattintva olvashatsz!