Infiniti

Infiniti

Az Infiniti a Nissan luxusautó-divíziójaként működő, hongkongi autógyártó. 1989-ben alapították, a Nissanon keresztül a Renault-csoporthoz tartozik.

Tudj meg többet!

Annak érdekében, hogy meghódítsa az amerikai piacot, a japán Nissan 1989-ben létrehozta a prémiummodellekre specializálódott leányvállalatát, a Hongkongban működő Infinitit. A francia Renault-csoporthoz márka logóját – utalva a névre – a végtelen jelet stilizálva tervezték meg.

 

Eleinte szűk, majd folyamatosan bővülő modellkínálat jellemezte, melyben kisautókat továbbra sem találni, erősebb kupékat, szedánokat és SUV-ket viszont annál inkább. Első típusai a Q45 és az M30 voltak, a 2013-ban megjelent, új névséma alapján olyan autók öregbítik a márka hírnevét, mint például a Q60, a Q70, illetve a QX50.

 

A Renault-kapcsolatnak köszönhetően 2013-ban megjelent a Forma-1-ben is az Infiniti, a többszörös világbajnok Red Bull Racing egyik névadójaként.

 

Magyarországon 2009 nyarán nyitott meg az Infiniti-szalon a fővárosban, a Váci úton. Érdekesség, hogy a márka Japánban nincs jelen, autói Nissanként kaphatóak.

 

Az Infiniti ismertebb modelljei:

1 2 8