A Q60 sportkupé alapjaira fejlesztette ki tanulmányautóját az Infiniti. Ha ismerős a név, nem véletlen: idén márciusban már láttunk egy Project Black S nevű koncepciójárművet.

A tanulmány legfontosabb eleme a 405 lóerős, hathengeres turbómotorra épülő hibrid hajtáslánc. Ezt kétféle energia-visszanyerő rendszerrel szerelték fel: az egyik a hibrideknél hagyományos módon a fékezéskor felszabaduló mozgási energiából állít elő elektromos energiát, a másik egy hőszivattyú segítségével a turbófeltöltők hőjét konvertálja. A rendszerteljesítmény ezzel eléri az 571 lóerőt (+41%).

F1-technológia az utcára 1
F1-technológia az utcára 2

F1-technológia az utcára

F1-technológia az utcára

F1-technológia az utcára 10
F1-technológia az utcára 11
F1-technológia az utcára 12
F1-technológia az utcára 13
F1-technológia az utcára 14
F1-technológia az utcára 15
F1-technológia az utcára 16
Fotó megosztása:

A hibrid akkumulátor egy 4,4 kWh kapacitású Li-Ion egység, ami a csomagtérben található.

Habár a regeneratív fékrendszer mellett kevesebb szükség lesz rá, a Project Black S azért nagyobb fékeket is kapott, mint a szériamodell: elöl 380, hátul 360 mm átmérőjű karbon-kerámia tárcsák lassítják az autót.

a videó a hirdetés után indul

A kemény menetképességekhez méltó az autó megjelenése is. A karosszériaelemek java részét szénszálas kompozitból gyártották újra, a titán kipufogóvégeket 3D nyomtatóval állították elő, az autó farán Forma-1 technológiájú szárny pöffeszkedik.

A könnyű elemek alkalmazásának köszönhetően a hibrid hajtáslánc 200 kilós extra tömegéből 176-ot sikerült lefaragni.

a videó a hirdetés után indul