Isuzu

Isuzu

Az Isuzu Japán egyik legnagyobb múlttal bíró autóipari vállalata. Hivatalosan 1934 óta működik, mely egy multinacionális cég részeként teherautókat készít.

Tudj meg többet!

Az Isuzu japán autógyártó-vállalat történelme egészen 1916-ig nyúlik vissza. Alapjait a Tokyo Ishikawajima hajógyártó és mérnöki cég, valamint a Tokyo gáz- és villanyipari cég fektettek le, majd – a piaci igényekre reagálva – 1922-ben készített el az első japán gyártású kisteherautót, a Wolseley A-9 modellt.

 

Mostani nevét 1949-ben vette fel a vállalat, egy tokiói folyó után, melynek jelentése „ötven csengőcske”. A japán autógyártás úttörőjeként az Isuzu Motorsnál második világháborút követően lázas tempóban zajlott a fejlesztés és autógyártás az országban. Óriási kereslet volt a márka teherautói iránt, melyek meghatározó szerepet töltenek be a fuvarozásba és a logisztikában a mai napig.

 

A háború utáni újjáépítésből is kivette a részét, sőt, a márka teherautó-gyártás iránti szenvedélye is itt gyökerezik – olyannyira, hogy személyautót 2002 óta nem is gyártanak. Ennek ellenére számtalan modell gördült le a gyártósorról, nemcsak személy- és teherautók, de buszok és pick-upok is, míg a dízelmotor- és dízelgenerátor-gyártás jelenleg is a vállalat profiljába vág.

 

Az Isuzu legismertebb modellje:

1 2