Egyedi Adatkezelési Tájékoztató

Vezess

A jelen adatkezelési tájékoztató a GDPR és a Nemzeti Adatvédelmi Hatóság iránymutatásai nyomán készült.

A Vezess egy internetes sajtótermék. Adatkezelésére a Central Médiacsoport Zrt. Általános Adatkezelési Tájékoztatója vonatkozik azzal, hogy a könnyebb áttekinthetőség és a transzparencia kedvéért a weboldalra vonatkozó egyedi adatkezelési jellemzők ezen dokumentumban szerepelnek.

A tájékoztató alkalmazásának kezdete: 2020. január 1.

I. Kötelező tájékoztatás

 

Vezess Szerkesztősége
e-mail: info@vezess.hu
Üzenet küldés: https://www.vezess.hu/kapcsolat/
Telefon: +36 1 437-1644
Fax: +36 1 437 3737
Levelezési cím: 1554 Budapest, Pf. 25.
Impresszum: https://www.vezess.hu/impresszum/

Adatkezelő, üzemeltető: Central Mediacsoprt Zrt.
Cím: 1037 Budapest, Montevideo u. 9.
Levélcím: 1872 Budapest
E-mail: info@centralmediacsoport.hu
Web: www.centralmediacsoport.hu
Telefon: +36 1 437 1100
Fax: +36 1 437 3737
Adószám: 2508-7910-2-41
Cégjegyzékszám: 01-10-048280
Bejegyző bíróság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága

Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége: adatvedelem@centralmediacsoport.hu
Felelős kiadó: Varga Zoltán vezérigazgató

A Central Médiacsoport Zrt. a Drávanet Zrt.-nél telepített, 24 órás őrzéssel védett szerveren tárolja a személyes adatokat.

II. Az adatkezelés részletei

  1. A Weboldalon regisztráció, közvetlen üzletszerzési célú megkeresés (direkt marketing, eDM, illetve hírlevélküldés) nem történik.
  2. Szakértői kérdés
    Szakértőknek kérdés tehető fel az alábbi linken: https://www.vezess.hu/szakertok/

    Kezelt adatok köre megadott név és email cím, azonban a Felhasználó dönthet úgy, hogy nem ad meg valós, személyes adatnak minősülő adatokat
  3. Levele elküldésével a Felhasználó hozzájárul, hogy annak tartalmát a vezess.hu részben, vagy teljes terjedelmében megjelentesse a szakértői rovatban (https://www.vezess.hu/szakertok/) vagy felhasználja egy a leveleket és a válaszokat összefoglaló cikkben.
  4. Hozzászólások
    A Felhasználók Felhasználói Tartalmak létrehozásával hozzászólásokat tehetnek a Weboldal tartalmához.

    Kezelt adatok körenév, e-mail cím, jelszó
    CímzettDisqus Inc. 301 Howard St Suite 300 San Francisco, CA 94105 United States help@disqus.com
    Az USA beli székhelyű szolgáltató nem csatlakozott a Pricavy Shiekdhez, de szerződéses alapon véllalja a biztonságot.
    A cikkekhez fűzhető hozzászólásokat lehetővé tevő automatizált modul üzemeltetője.
  5. Cookie tákjékoztatás
    5.1  A cookie-kban gyűjtött információk
  6. Látogatók18 éves aluliakRegisztráció
    Az oldal regisztráció nélkül vehető igénybe, így adatgyűjtés nem történik.A 18 éven felülieknek szóló tartalmakat figyelmeztető layer védi.A weboldalon nincs regisztráció.
    A felhasználói élmények fokozása, statisztikai adatgyűjtések érdekében „cookiek, illetve mérőpixelek kerülnek elhelyezésre.
    A sütik a visszaélésszerű felhasználásokat is szűrik. Önnek joga van tiltani a cookie-kat, akár egyesével, akár típus szerint.
    A korhatáros tartalmak megtekintéséhez a felhasználónak nyilatkoznia kell, hogy elmúlt 18 éves. A felhasználó korára vonatkozó információ semmilyen formában nem kerül mentésre, csak az adott weboldal-tartalom megjelenítését gátolja.

    5.2  Cookie-k pontos megnevezése

    Cookie elnevezéseFunkciójaIdőtartamaTárolt adatok, információkAdatkezelés céljaJogalap
    vezessBtRecruiterCloseBezárta-e az adott dobozt7 naplogikai változó, ha elfogadtafelhasználó komfort növelésejogos érdek
    vezesSpotlightCloseBezárta-e az adott dobozt7 naplogikai változó, ha elfogadtafelhasználó komfort növelésejogos érdek
    vezessFacebookLayerCloseBezárta-e az adott dobozt7 naplogikai változó, ha elfogadtafelhasználó komfort növelésejogos érdek
    vezessBestCarsLayerCloseBezárta-e az adott dobozt7 naplogikai változó, ha elfogadtafelhasználó komfort növelésejogos érdek
    reSendNotificationWebpush szolgáltatáshoz kell100 napdátumfelhasználó komfort növeléseérintett hozzájárulása
    wppEnabledNotificationWebpush szolgáltatást kéri-e1 naplogikai változó, ha elfogadtafelhasználó komfort növeléseérintett hozzájárulása
    __gfp_64bGemius mérés biztosítása1000 napdomain hashforgalmi adatok rögzítésejogos érdek
    __utmaGoogle Analytics azonosító cookie2 évautomatikusan generált numerikus azonosítóforgalmi adatok rögzítésejogos érdek
    __utmbGoogle Analytics mérés30 percautomatikusan generált numerikus azonosítóforgalmi adatok rögzítésejogos érdek
    __utmcGoogle Analytics mérésmunkamenet végén törlődikautomatikusan generált numerikus azonosítóforgalmi adatok rögzítésejogos érdek
     __utmt Google Analytics mérés 10 perc egyszerre beküldhető kérések szabályozására szolgáló státuszforgalmi adatok rögzítésejogos érdek
     __utmz Google Analytics mérés 6 hónap automatikusan generált numerikus azonosító és forgalmi forrás, ha létezikforgalmi adatok rögzítésejogos érdek
     _ga Google Analytics azonosító cookie 2 év automatikusan generált alfanumerikus azonosítóforgalmi adatok rögzítésejogos érdek
     _gid Google Analytics azonosító cookie 24 óra automatikusan generált alfanumerikus azonosítóforgalmi adatok rögzítésejogos érdek
     _gat Google Analytics mérés 1 perc egyszerre beküldhető kérések szabályozására szolgáló státuszforgalmi adatok rögzítésejogos érdek
     _gac Google Analytics mérés 90 nap forgalmi forrásra vonatkozó információforgalmi adatok rögzítésejogos érdek
     crtg_rtacm Hirdetéscélzás 30 nap hirdetés méretre és/vagy típusra vonatkozó kódolt  azonosítófelhasználó komfort növelésejogos érdek
     _ceMobileDetect Eszköztípus meghatározása 1 év eszköz típusa (desktop/mobile/tablet)forgalmi adatok rögzítésejogos érdek
     _goa3
    _goa3TC
    _goa3TS
    _goa3session
    Hirdetés kiszolgálás 10 év automatikusan generált alfanumerikus azonosítófelhasználó komfort növelésejogos érdek
     SID Látogatásmérés 2 év automatikusan generált alfanumerikus azonosítóforgalmi adatok rögzítésejogos érdek
     cookieconsent_dismissed A cookie kezelésről szóló tájékoztatás elfogadásának állapota 3 év igen/nema cookie kezelés elfogadásának rögzítésejogos érdek
     _io* .IO Analytics mérés jellemzően 1 év automatikusan generált alfanumerikus azonosító és forgalmi forrás információk, ha létezikforgalmi adatok rögzítésejogos érdek
     Central BT érdeklődési alapú csoportokba besorolás 1 év automatikusan generált numerikus azonosítófelhasználói komfort növelésejogos érdek
    _vwo_uuid_v2egyedi látogatók azonosítása366 napvéletlenszerűen generált alfanumerikus azonosítóforgalmi adatok rögzítésejogos érdek
    _vwo_uuidlátogató azonosítás10 évvéletlenszerűen generált alfanumerikus azonosítóforgalmi adatok rögzítésejogos érdek
    _vis_opt_exp_{ID}_combiA/B teszt verzió tárolása100 napegyetlen sorszámforgalmi adatok rögzítésejogos érdek
    _vis_opt_sböngésző újraindítások mérése100 napdarabszám és egy elválasztó karakterforgalmi adatok rögzítésejogos érdek
    _vis_opt_test_cookieteszt cookie366 napaz értéke mindig 1forgalmi adatok rögzítésejogos érdek
    _hjidlátogató azonosítás1 évvéletlenszerűen generált alfanumerikus azonosítókeresőoptimalizálás és remarketingjogos érdek
    Továbbá az alábbi doaminekről érkezik még cookie, melyekre a Central Médiacsoport Zrt.-nek ráhatása nincs: adnxs.com, bidswitch.net, criteo.com, doubleclick.net, facebook.com, google.com, googleadservices.com, openx.net, rlcdn.com, rubiconproject.com, yahoo.com
    A látogatottság méréséhez használt cookie-kban tárolt adatok véletlenszerűen generáltak, nem társíthatóak egy adott felhasználóhoz. Ezeket az adatokat maximum 30 napig tárolja az üzemeltető.
  7. Cookie opt-out oldalunk elérhetősége: https://www.vezess.hu/cookie-optout/
  8. Az adatkezelés egyéb részletei
    Címzett(ek) 
     Adatkezelés célja és jogalapjaSzolgáltatás üzemeltetése: Általános Adatkezelési Tájékoztató III.2. a), t-x) pontok, , jogos érdek alapján, illetve jogszabályban előírt kötelezettségek teljesítése céljából.
    AdatbiztonságHTTPS protokoll titkosított adatátvitelhez. A Central Médiacsoport Zrt. a Drávanet Zrt.-nél telepített, 24 órás őrzéssel védett szerveren tárolja a személyes adatokat. 
    Naplózott adatokA Central Médiacsoport Zrt. jogos érdeke alapján hibakereséshez, a visszaélések megakadályozása, a Szolgáltatás teljesítése és működésének ellenőrzése érdekében, valamint anonimizálást követően statisztikai célból folyamatosan naplózza és 30 napot követően törli a következő adatokat: IP cím, dátum, időpont, meglátogatott URL, kérés metódusa, szerver státusz kód, szerver válasz mérete, előző meglátogatott URL (referer), böngésző és operációs rendszer adatai (user-agent string = böngésző technikai azonosító jelzése), domain név. 
    Külső egyéb, webanalitikai és hirdetés-kiszolgálókÁltalános Adatkezelési Tájékoztató XIII. pont C), D). 
  9. Személyes adatokkal kapcsolatos tájékoztatás
    Tájékoztatjuk, hogy amennyiben a Weboldal tartalmaként személyes adata az Ön beleegyezése vagy jogszabályi felhatalmazás nélkül vált elérhetővé harmadik személyek számára, a GDPR-ban szereplő jogait az info@vezess.hu e-mail címen vagy a Central Médiacsoport Zrt. Vezess Szerkesztősége 1037 Budapest, Montevideo utca 9. postai címen tudja érvényesíteni.
  10. Érintetti jogok és jogorvoslatok: a Central Mediacsoport Zrt. Általános Adatkezelési Tájékoztatója