1997-ben kezdődött meg az Isuzu divatosabb terepjárójának, a sportosabb vonalvezetésű, személyautósabb, de még mindig kétség kívül terepes felhasználásra született VehiCross-nak a gyártása. Felénk ugyan nem túl gyakori látvány, de Amerikában például egész népszerű volt az igazán erős, hazai felhozatal mellett is eladtak belőle kicsikét több mint 4100 darabot. Sőt, a szaksajtó is rendre méltatta az újító szellemű autót, melyet egyébként koncepció formában már ’93-ban bemutattak a Tokiói Autószalonon.

Sokan látják benne a mai dinamikusabb vonalvezetésű, sokkal inkább a trendre koncentráló SUV-k elődjét is, de az Isuzu jóval keményebb náluk. Nem beszélve az Ironman limitált szériáról, mely látványos matricázásáról, az eladó példány esetében bitangul megemelt futóművéről, sokat sejtető terepgumijairól azonnal felismerhető. A beltér is átalakult kissé, a hangulat természetesen vastagon a ’90-as éveket idézi, de a fekete-piros bőrkárpit továbbra is menő.

Ha egy igazán menő terepjárót szeretnél, nézd meg ezt az Isuzut! 1
Ha egy igazán menő terepjárót szeretnél, nézd meg ezt az Isuzut! 2

Ha egy igazán menő terepjárót szeretnél, nézd meg ezt az Isuzut!

Ha egy igazán menő terepjárót szeretnél, nézd meg ezt az Isuzut!

Ha egy igazán menő terepjárót szeretnél, nézd meg ezt az Isuzut! 11
Ha egy igazán menő terepjárót szeretnél, nézd meg ezt az Isuzut! 12
Ha egy igazán menő terepjárót szeretnél, nézd meg ezt az Isuzut! 13
Ha egy igazán menő terepjárót szeretnél, nézd meg ezt az Isuzut! 14
Ha egy igazán menő terepjárót szeretnél, nézd meg ezt az Isuzut! 15
Ha egy igazán menő terepjárót szeretnél, nézd meg ezt az Isuzut! 16
Ha egy igazán menő terepjárót szeretnél, nézd meg ezt az Isuzut! 17
Ha egy igazán menő terepjárót szeretnél, nézd meg ezt az Isuzut! 18
Fotó megosztása:

Ha egy igazán menő terepjárót szeretnél, nézd meg ezt az Isuzut! 19Ha egy igazán menő terepjárót szeretnél, nézd meg ezt az Isuzut! 20

Egész apró változtatásokat hajtott végre rajta előző tulajdonosa, kapott hatékonyabb fényszórókat és egy masszív LED-sort is az elejére, hogy minden látható legyen, a szórakoztatásról pedig Alpine audiorendszer gondoskodik. Az autó motorja maradt a 3,5 literes, V6-os szívó benzines 218 lóerővel és 312 Nm csúcsnyomatékkal. Összkerék-hajtása kapcsolható, de az igazi újdonság az volt benne, hogy tucatnyi szenzor dolgozott azon, hogy a lehető leghatékonyabban ossza el a nyomatékot a kerekek között akár nedves körülmények között is.

A képeken látható autó közel 190 ezer kilométert futott és néhány apró karc tarkítja a karosszériáját, ami egy terepjárótól nem igazán meglepő. A beltér ellenben kifogástalan állapotnak örvend, így aki ki szeretne tűnni a tömegből még ott is, ahol kevesen járnak, annak igazán ajánlható bő 3,5 millió forintnyi amerikai dollárért.