Lewis Hamilton is kivette a részét abból, hogy kaotikusan végződjön a szezonnyitó Forma-1-es Osztrák Nagydíj, az utolsó körökben ugyanis kiforgatta az őt külső ívről támadó Alexander Albont a 4-es kanyarnál – a Mercedes címvédője szinte egy az egyben lemásolta a tavalyi interlagosi manőverét.

Akkor is a thai-brit Red Bull-pilóta volt az elszenvedő fél, és akkor sem úszta meg az öt másodperces időbüntetésben és két büntetőpontban testet öltő elmarasztalást Hamilton. Habár nem sokon múlt, hogy ennek ellenére dobogóra álljon, ám miután az utolsó körben megfutotta a leggyorsabb kört Lando Norris, leszorította a dobogóról a mercedesest, így első F1-es dobogóját szerezte a McLaren versenyzője.

Hamilton azonban nem tartja magát bűnösnek az Albonnal történt ütközésben. „Sajnálatos az Alexszel történt incidensem, el se hiszem, hogy megint összeütköztünk. Érzésem szerint igazából versenybaleset volt, de bármilyen büntetést kapok érte, elfogadom és továbblépek” – mondta a Sky Sports F1-nek a futam után.

„Nem zártam valami remek versenyhétvégét, a tegnapi kizárólag az én hibám volt” – tért ki saját teljesítményére, az időmérős vereségre.

Hamiltont így negyedikként rangsorolták, ezzel együtt is előrébb zárt rajtpozíciójához képest. Az időmérőn ugyanis hiába lett második, a Red Bull közbenjárásával, a második vizsgálatot követően rajtbüntetéssel sújtották a sárga zászló figyelmen kívül hagyásáért, noha egyszer már tisztázták. Emiatt csak az ötödik rajtkockába állhatott fel, de állítja, ez nem zökkentette ki.

„Kissé furcsa volt, hogy a mai készülődés közben, hirtelen kaptuk a büntetést, de ez van. Ez nem billentett ki a ritmusból, sőt csak arra bátorított, hogy még inkább a lehető legjobb formámat hozzam. Úgy vélem, ezt is csináltam, határozottan megvolt a tempóm ahhoz, hogy elkapjam Valtterit [Bottas – szerk.]” – zárta gondolatait, azt sugallva, hogy akár le is győzhette volna futamgyőztes csapattársát.