Egészen drámaivá alakult a Forma-1-es Brazil Nagydíj, a káoszfutamot a pole-pozíciós Max Verstappen nyerte a Red Bull-lal, megelőzve korábbi csapattársát, a Toro Rossóba visszaültetett Pierre Gaslyt, valamint a mercedeses Lewis Hamiltont – ám a brit pozíciója korántsem biztos, ugyanis vizsgálják Alexander Albon kiforgatásáért.

A dobogósokkal a korábbi F1-es pilóta, Rubens Barrichello készítette az interjúkat.

Max Verstappen, Red Bull (1.): „Lewis nagyon gyors volt, így végig nyomnom kellett a gázt. Korán kiállt kereket cserélni, így formában kellett lennünk a bokszkiállásaink során, de aztán meg tudtam őt előzni. A gumikat jól menedzseltem a futamon. Hihetetlen, szórakoztató verseny volt, nagyszerű, hogy sikerült megnyernem.”

„Mögötte voltam, padlóig nyomtam a kivezető körömön. DRS-távolságon belülre tudtam kerülni, és tudtuk, hogy egész hétvégén remek volt a csúcssebességünk. Örülök, hogy összejött az előzés” – jegyezte meg a Hamiltonnal vívott párharca kapcsán.

Pierre Gasly, Toro Rosso (2.): „Ez az első dobogóm az F1-ben, biztosan nem fogom elfelejteni. Ez egy különleges, rendkívül megható pillanat. Visszatérésem óta nagyon jó autót biztosított nekem a Toro Rosso, lenyűgöző a mai nap. Ezért imádom az autósportot: csatáztam, amennyit csak tudtam, majd a befutó is remekül sikerült Lewisszal. Nagy gratuláció és hatalmas köszönet ezeknek a srácoknak! Nagyon boldog vagyok! Imádkoztam azért, hogy ki tudjak hozni mindent a motorból. A Honda nélkül esélyem se lett volna.”

Lewis Hamilton, Mercedes (3.): „Max kiváló munkát végzett, nagyon fair módon versenyzett. Albontól pedig bocsánatot kérek: ott volt ugyan a hely, de ez teljes mértékben az én hibám volt. Remek munkát végeztek, az egyenesekben legyőztek minket. A kanyarban tudtuk tartani a tempót, de az egyenesekben tehetetlenek voltunk. Szívemet-lelkemet kitettem a versenyen, nagyon sokat kockáztattam, mint az látható volt.”

Hamilton: Az én hibám volt, bocsánatot kérek Albontól 1

A Forma-1-es Brazil Nagydíj dobogósai – Hamiltont már visszasorolták a versenybírák, helyét Carlos Sainz örökölte meg, de a McLaren spanyolját is vizsgálják.