Őrült hajrát követően Valtteri Bottas nyerte a Forma-1 2020-as idényének nyitófutamát, az Osztrák Nagydíjat, az utolsó 15-20 kör kalamajkáit, illetve Lewis Hamilton büntetését követően a ferraris Charles Leclerc és az utolsó körben leggyorsabb kört futó, ezzel első F1-es dobogóját szerző mclarenes Lando Norris előtt.

Az első három helyezettet Jenson Button, a 2009-es Forma-1-es világbajnok interjúvolta meg a leintés után.

Valtteri Bottas (Mercedes, 1.): „Határozottan volt rajtam némi nyomás a verseny alatt. Az utolsó biztonsági autós fázis után már úgy voltam vele, hogy ‘mi, már megint?!’. Szóval lett volna néhány lehetősége Lewisnak, ha hibázok. De sikerült kézben tartanom a dolgokat, kontroll alatt tudtam tartani a futamot. Sokat kellett foglalkoznunk az autó menedzselésével, kissé aggódtam amiatt, hogy be célba tudunk-e érni, de végül jól indult a szezon.”

F1: Csak kapkodták a fejüket a dobogósok a káoszban 2

Charles Leclerc (Ferrari, 2.): „Egyáltalán nem számítottam a dobogóra, szóval ez számomra óriási meglepetés, de legalább jó. Minden tökéletesen csináltunk ma, igaz, volt némi szerencsénk az ütközésekkel, illetve Lewis büntetésével, de végülis az volt a célunk, hogy minden lehetőséggel éljünk, még ha a tempónk nincs is meg. Nem ott vagyunk, ahol lenni szeretnénk, de bármi lehetséges. Csapatként dolgozunk együtt, így erősebben tudunk majd visszatérni.” 

Lando Norris (McLaren, 3.): „Nem jutok szóhoz! Volt néhány olyan pont a versenyen, amikor úgy éreztem, kicsit összecsaptak a fejem fölött a hullámok, de nem adtam fel, így vissza tudtam előzni Pérezt, és végül dobogón zártam! Az utolsó kör… hát, elmondható róla, hogy most még nem egészen jutok levegőhöz. Eseménydúsak voltak az utolsó körök, főleg Lewis büntetésével. Figyelembe véve, hogy hol voltunk, ez egy elég jó teljesítmény. Büszke vagyok rá, hogy ennek a része lehetek.”

Button egyébként széles vigyorral üdvözölte Norrist. „Most szívesen megölelnének, de nem tehetem” – utalt a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő protokollra a wokingi csapatnál pályafutása során szintén megfordult 40 éves pilóta.