Valtteri Bottasnak még egy kicsúszás is belefért a Forma-1-es Osztrák Nagydíj időmérőjén, így is megszerezte a pole-pozíciót. A Mercedes finnje a második Q3-as körén hibázott és futott le az aszfaltról, majd meg is forgott a füves területen.

Közvetlenül mögötte érkezett Lewis Hamilton és a Renault ausztrálja, Daniel Ricciardo. Hamiltonnak nem sikerült kihasználnia csapattársa hibáját, ám a jelek szerint akár rosszabbul is járhat: Ricciardo szerint ugyanis sárga zászlós figyelmeztetés volt érvényben, amikor Bottas kicsúszott, ám Hamilton azt mondta, hogy ezt nem látta.

A hatszoros világbajnok javított is a köridején, azaz ha valóban lengették a kérdéses szakaszon a sárga zászlót, akkor nem lassíthatott vissza eléggé, ahogy azt a szabályok előírják. A stewardok vizsgálatot indítottak Hamilton ellen – ha a britet vétkesnek találják, rajtbüntetésre számíthat.

Időközben az első Q3-as körét is vizsgálják Hamiltonnak: a gyanú szerint túlságosan is kiszélesíthette a pályát a 10-es kanyarban – a szabadedzésen automatikusan törölték az így futott köridőket.

Frissítés: Hamilton nem kapott büntetést Bottas kicsúszása miatt, azonban az első Q3-as körét elvették. Két mért köre közül azonban az volt a lassabb, így a rajtsorrend nem változik, a Mercedes britje a második helyről rajtolhat.