Bár csütörtökön még azzal viccelt, hogy ha megnyeri a vasárnapi Magyar Nagydíjat, visszavonul, végül egyáltalán nem fenyegette ez a veszély a renault-s Daniel Ricciardót, ugyanis a balhés időmérő és a motorcsere után az utolsó helyről kezdte a hungaroringi versenyt az ausztrál.

Ricciardo a futam során keményen küzdött az előrekapaszkodásért, de végül így is csak a 14. lett, elakadt a nagyon határozottan, már-már sportszerűtlenül védekező haasos Kevin Magnussenen. A leintés után, a levezető körön a Renault versenyzője a középső ujjával üzente meg, mit gondolt a dán manővereiről.

“Eleve nagyon nehéz lett volna a top10-ig jutni. Úgy gondolom, volt néhány pillanat, amikor jól álltam, az elején többet is sikerült előznöm, és a szintén hátulról érkező Valtterit is sikerült tartanom egy darabig” – nyilatkozta a futam után.

“Szóval voltak pozitívumok, a kemény keveréket sokáig életben tartottam, a lágyakon pedig egész jó volt a tempóm. Gyorsan utol is értem Kevint, de aztán volt pár alkalom, amikor szerintem a féktávon változtatott irányt. Belülről elég egyértelműnek tűnt, nem tudom, a tévében mennyire látszott, mindenesetre frusztráló volt. Akkor már minden próbálkozásnál összeértünk, minden előzési kísérletnél az ütközés elkerülésére kellett koncentrálnom” – magyarázta.

Magnussen két évvel korábban egy másik Renault-pilótát is kihozott a sodrából, a 2017-es Magyar Nagydíjon Nico Hülkenberget terelte ki a 2-es kanyarban.