Sűrű volt a forgalom a Hungaroringen a Forma-1-es kvalifikáció első szakaszának végén, mivel még mindenki igyekezett elcsípni az utolsó továbbjutó pozíciókat. Ennek a hajszának részese volt Daniel Ricciardo (Renault) és Sergio Perez (Racing Point) is – a felvételek alapján úgy tűnt, hogy az utolsó kanyar előtt belassult a mexikói, ezért az ausztrál kívülről próbált meg elmenni mellette. Ám a próbálkozás nem vezetett eredményre, annyira nem, hogy mindkettejük számára véget ért az időmérő már 18 perc után. Kiesésük után természetesen Perez és Ricciardo is előadta a maga verzióját.

„Ha látsz magad előtt egy autót, arra törekedsz ilyenkor, hogy növeld a távolságot. Úgy gondolom, hogy ezért Daniel próbálkozása tiszteletlenség volt, mert ezzel a saját körét is elszúrta, továbbá az enyémet is. Mielőtt elkezdtem volna a körömet, nagyon közel kerültem Norrishoz, és szerintem Daniel túlságosan rám esett, ez okozta aztán a problémát” – mondta Perez kiesését követően.

„Muszáj volt azt tennem, amit, mert már az utolsó kanyarban voltunk, ellenkező esetben túl közel lettem volna Norrishoz.”

A mexikói hozzátette, hogy egy tökéletes Q1-es körrel simán továbbjutott volna a Q2-be, de így csapattársával, Lance Stroll-lal együtt hoppon maradt.

F1: Perez Ricciardót hibáztatja a kiesésért 1

Ricciardo, aki Perez mögül, a 18. helyről várhatja csak a 34. Magyar Nagydíj rajtját, úgy érzi, hogy egymás körét szúrták el, és elmondása szerint már jó ideje nem volt ennyire feldúlt.

„Az utolsó kör az, amikor nyilván meg kell csinálnod. Ám ezúttal problémával szembesültünk a kör elején. Forgalomba kerültünk, és azon a ponton éreztem, hogy bárcsak tudtuk volna, mi fog történni az utolsó kanyarig, főleg úgy, hogy korábban helyet kellett volna hagynom” – védekezett Ricciardo, aki a hungaroringi hétvége előtt még azzal viccelt, hogy ha nyer nálunk, akkor visszavonul, de pillanatnyilag minden jel arra mutat, hogy ettől nem kell tartani.

„Én nem hagytam elég helyet magam előtt, jött az első kanyar, és feltorlódtunk. Mit csinálsz ilyenkor? Vagy próbálod megelőzni őket, közben ügyelve a gumik hőmérsékletére, vagy pedig visszaveszel, de lehűtöd a gumikat. Én próbáltam menni, de Perez és más versenyzők nem így tettek. Szerintem Perez esetében egymással szúrtunk ki, mert ez így már kései volt.”

„Holnap egy új nap jön, meglátjuk, mi történik. Természetesen most nagyon feldúlt vagyok, rég voltam ennyire ideges” – jegyezte meg az ausztrál, előretekintve a vasárnapi versenyre.