A Haas-csapathoz névadó szponzorként az év elején csatlakozott Rich Energy Twitter-fiókján múlt szerdán váratlanul bejelentették, hogy az alakulat gyenge teljesítményére hivatkozva az energiaital-márka felmondta a szerződést.

Csütörtökön a csapatfőnök jelezte, hogy ők továbbra is élőnek tekintik az együttműködést, és viszonylag gyorsan az is kiderült, hogy a bejelentés az alapító-cégvezér, a különc Williams Storey magánakciója volt, a többi résztulajdonos nem tudott róla.

A részvényesek még aznap jelezték, hogy kitartanak a Haas és a Forma-1 mellett, valamint megtették a jogi lépéseket Storey eltávolítására.

A hétvégén tovább folyt az üzengetés, hétfőn Storey pedig egy levél nyilvánosságra hozatalával még azt próbálta bizonygatni, hogy a Haas belement a szerződésbontásba, de úgy tűnik, végül sikerrel jártak az üzlet és a márka megmentésén dolgozó részvényesek, ugyanis az alapító bejelentette távozását.

A Rich Energy Twitter-fiókján megjelent közlemény szerint Storey az “áruló kisebbségi tulajdonosok” viselkedése felett érzett “undora” miatt eladta részvényeit, de Schwarzenegger – pontosabban az általa alakított Terminator – szavaival “visszatér” majd.

A brit cégbíróságra hétfőn beadott dokumentumok szerint Storey távozott a Rich Energy vezérigazgatói posztjáról, a cég pedig névváltoztatásra készül, az – amúgy igen furcsa üzleti modellben forgalmazott, alig-alig elérhető – energiaital hamarosan Lightning Volt néven élhet tovább.

A Haas-csapat egyelőre nem kommentálta a névadó szponzornál bekövetkezett változásokat.