Mindkét Haas-Ferrari feladni kényszerült a 2019-es Forma-1-es Brit Nagydíjat. Kevin Magnussen és Romain Grosjean közvetlenül a rajt után értek össze, és mindkettejük autója megsérült. A futamot egyikőjük sem fejezte be, a defektes kerekek lecserélése után néhány körrel a dán panaszkodott az autóra, később pedig a francia versenyző parkolt le a garázsban a leszorítóerő hiánya miatt.

A Haasnak enélkül is volt elég baja a hétvégén, köszönhetően a főszponzornak, a Rich Energynek. A kétes hírű vállalat még csütörtökön jelentette be Twitteren, hogy nem szponzorálja tovább az amerikai istállót, azóta pedig a történet csak nyúlt, mint a rágógumi.

Az energiaitalokat gyártó céget vezető William Storey kommunikációs stílusát megismerhettük már az elmúlt napok során, azonban a dupla kiesésre adott reakciójára valószínűleg senki sem számított. A Rich Energy Twitter-fiókja ugyanis ezt a “gratuláló” képet tette ki a verseny alatt.

“Nagyszerű rajt, fiúk” – áll a kép alatt. A minden szempontból borzalmas hétvége után ez még egy lapáttal rátett a Haas szenvedésére. Hogy a csapat reagál-e bármit is a képre és a folyamatosan érkező furcsa üzenetekre, az jó kérdés, de azt szinte biztosra vesszük, hogy a Rich Energy még jó néhány szórakoztató tweetet közzétesz majd.