Csütörtökön robbant a bomba: a Rich Energy felmondja szerződését a Haas-csapattal, mivel a szponzor nem elégedett a teljesítménnyel. Az azóta eltelt két napban elég sok változás történt a Rich Energy körül.

A Haas kitartott amellett, hogy a kétes hátterű cég a csapat főszponzora marad, miközben arra is fény derült, hogy a bejelentés az alapító-vezérigazgató William Storey magánakciója volt: a részvényesek nem kívánták felbontani a szerződést, és közleményben tettek hitet a csapat és az F1 mellett, valamint jelezték, hogy dolgoznak Storey eltávolításán.

Az eseménysorozatot elindító Storey szerint a cégen belüli történések egy puccskísérlet részét képezik, melyet nevetségesnek tart. A saját vállalatának ellentmondó férfi szerint továbbra is ő irányít.

Ezért szombaton reggel elnökségi ülést tartott a vállalat – legalábbis a Twitter-fiókuk szerint – , és “az áruló kisebbségi részvényesek viselkedése miatt” az energiaital terjesztését egy másik cégre bízták. A szövegezés alapján közel sem biztos, hogy ez valóban megtörtént, így tartogathat még egy csavart a történet. Ha a tweet valóban igaz, akkor reméljük, hogy az új cég jobban terjeszti az energiaitalt – eddig nem sokan kóstolhatták meg az üdítőt.

F1: Tovább gyűrűzik a Haas szponzorának története 1

Egyébként szorul a hurok a védjegybitorlással is vádolt cég körül. A felperes Whyte Bikes kerékpárgyártó cég közleménye szerint a bíróság döntése értelmében 35 416 fontot (12,9 millió forintot) kellett volna fizetnie július 11-ig a Rich Energynek, de a kerékpárokat gyártó cég egy pennyt sem látott az összegből.

Emiatt a sértett újra bírósághoz fordulhat, ahol bezárathatják a Rich Energyt, Storey pedig csődeljárás alá kerülhet.