Szerda este a Haas-csapat idén érkezett névadó szponzora, az energiaital-márka Rich Energy Twitterén megjelent egy bejegyzés, miszerint az alakulat gyenge teljesítménye, valamint a Forma-1 PC-kultúrája miatt a Red Bull minden területen való legyőzéséről álmodó cég felmondja a szerződést.

A Haas csütörtökön úgy reagált, hogy álláspontjuk szerint továbbra is szponzoruk a Rich Energy, a Brit Nagydíj hétvégéjére is maradnak a matricák, feliratok – mint kiderült, a bejelentés az alapító-vezérigazgató William Storey magánakciója volt, a részvényesek nem kívánták felbontani a szerződést, tegnap délután közleményben tettek hitet a csapat és az F1 mellett, valamint jelezték, hogy dolgoznak Storey eltávolításán.

Csütörtök este a Rich Energy különc vezére reagált a saját cége által kiadott közleményre, nevetségesnek bélyegezte azt.

“A Red Bull-lal és a Whyte Bikesszal haverkodó kisebbségi részvényesek közleménye nevetséges. A puccskísérletük kudarcba fulladt. Továbbra is én irányítom a Rich Energyt és bírom a fő résztulajdonosok támogatását” – írta az üldözési mánia jeleit mutató, a vele elégedetlen részvényeseket a “rivális” energiaital-gyártó és a logólopás miatt a Richet perbe fogó bicikligyártó embereinek beállítva.