A Brit Nagydíj eddigi legnagyobb sztorija a Haas és a főszponzor Rich Energy közötti balhé: az energiaital-gyártó szerdán jelezte, hogy az eredménytelenség miatt szakít a csapattal, amire az istálló csütörtökön úgy reagált, hogy továbbra is érvényesnek tekinti a szerződést.

Günther Steiner csapatfőnököt egyébként “meglepetésként” érte a Rich Energy Twitteren publikált közleménye. Csütörtökön a Haas motorhome-jában és az autókon is látható volt még a szponzor logója, Steiner szerint ebben a hétvége során nem is lesz változás.

Steiner nem tudott válaszolni azokra a kérdésekre, hogy a Rich Energy váratlan bejelentése után mi lesz az együttműködés hosszú távú sorsa. “Dolgozunk a helyzet megoldásán” – mondta Steiner.

“Szívesen mondanék többet, de remélem, tiszteletben tartják, hogy most csak ennyit lehet. Senkit nem akarok nehéz helyzetbe hozni, ennél többet nem mondhatok.”

“A logók és feliratok az autókon maradnak ezen a hétvégén, a többit meglátjuk. A szerződés nem engedi meg, hogy belemenjek a részletekbe.”