Lebőgéssel, pont nélkül zárta a Forma-1-es Belga Nagydíjat a Ferrari, az olasz gárda Sebastian Vettellel és Charles Leclerc-rel csupán a 13-14. helyen ért célba, ahonnan indult is a páros. Az egyre aggasztóbb formaromlás révén lassan a Renault is megelőzi a Ferrarit az összetettben, az ötödik hely a tét, két pont a különbség a két csapat között.

„Bízom benne, hogy a problémáink pályaspecifikusak, ugyanis két fontos hétvége vár ránk, ezekre kell fókuszálnunk” – mondta Vettel a futam után. „A csomagunk az olyan, amilyen. Optimistának kell maradnunk, ugyanakkor realisztikusnak kell maradnunk, nem szabad csodákat várnunk.”

„A jó dolgokra kell koncentrálnunk, még ha sok nincs is belőlük. Nehéz volt megfelelő tempót találni a versenyen, de az egész hétvégén is. Sok mindent tanultunk, muszáj nyugodtnak maradnunk, mert a frusztráció sehova sem vezet. A következő állomás Monza, ami sokat jelent nekünk, harcolnunk” – utalt arra a német, hogy Monzában, aztán Mugellóban folytatódik a bajnokság, utóbbi ráadásul a Ferrari 1000. nagydíjának helyszíne lesz, egyúttal az első pálya, ahová nézőket is beengednek idén.

F1: Fontos hetek várnak Vettelre 2

Charles Leclerc már közel sem volt ennyire higgadt a 44 körös verseny után, néhány mondat után faképnél is hagyta a Sky Sports F1 stábját. „Elég frusztráló volt az egész hétvége, a verseny sem volt könnyebb. Mindkét bokszkiállással gondjaink voltak, jelentős időt és pozíciókat veszítettünk. Próbáltam visszazárkózni, de nehéz volt előznünk, még DRS-sel is. Dolgoznunk kell ezen, és muszáj találnunk valamit, különben nehéz dolgunk lesz” – nyilatkozott szűkszavúan a monacói.

A Ferrari azért is kerülhet kutyaszorítóba, mert jövőre minimálisan változnak a szabályok, lényegében az aktuális autókat használják tovább. Leclerc-t ráadásul lekötötték 2024 végéig a csapatnál, míg a négyszeres világbajnok Vettelt 2021-től a McLarentől érkező Carlos Sainz váltja.

A német jövőjét egyelőre homály fedi, hetek óta késlekedik a nemzetközi sajtó által már oly sokszor belengetett Racing Point/Aston Martin-bejelentés is, aminek a hátterében az is állhat, hogy a Mercedes-másolással lebukott csapat szintén visszaesett az elmúlt hetekben: annak ellenére, hogy a szezon elején a silverstone-iak második-harmadik erőnek is számítottak, Belgiumban is csak 9-10.-ek lettek Lance Stroll-lal és Sergio Pérezzel.