A Ferraritól – legkésőbb – az év végén távozó Sebastian Vettelnek nincs so lehetősége, ha a Forma-1-ben kíván maradni, de hosszú hetek óta kötik is a négyszeres bajnokot a jövőre már Aston Martinként működő Racing Pointhoz.

Az olasz sajtó már a Spanyol Nagydíj idején arról cikkezett, hogy a 33 éves német megegyezett a silverstone-i alakulattal, évi 15 millió dollárért szerződik, az igazolást pedig ezen a hétvégén, Belgiumban jelenthetik majd be.

Könnyen lehet azonban, hogy aki erre vár, csalódni fog, ugyanis a német RTL szerint nem eszik olyan forrón a kását, Vettel egyáltalán nem írt alá semmit, semmilyen bejelentés nem lesz a Belga Nagydíjon.

Egyelőre az is nagy kérdés, kinek a helyére mehetne a német, hiszen az igen komoly szponzori hátszéllel rendelkező, a csapatnál régi, hűséges veteránnak számító Sergio Perez szerződése 2022-ig szól, és a mexikói ragaszkodik is az üléséhez, a másik autóban pedig a tulajdonos Lawrence Stroll fia, Lance ül.

Az utóbbi tény miatt logikusabbnak tűnne Perez lecserélése, de ő nem olyan rég azt mondta, úgy tudja a csapat vezetésétől, hogy maradni fog, érdekes módon Stroll viszont nem zárta ki a saját távozásának lehetőségét.