Ugyan a Racing Pointnak papíron 2021-re is megvan a pilótafelállása, a jelen állás szerint a 2022 végéig lekötött Sergio Perez, valamint a tulajdonos Lawrence Stroll fia, Lance vezet a silverstone-i alakulatnál, mégis hetek óta képben van a Ferraritól távozó Sebastian Vettel.

Logikusnak tűnik, hogy ha a négyszeres világbajnok érkezik a jövőre már Aston Martin néven működő alakulathoz, a csapatnál hét éve szolgáló, megbízható, középmezőnybeli pilótaként is sokszoros dobogós Pereznek kell mennie.

Más kérdés, hogy jogilag megoldható-e és pénzügyileg megéri-e ez, és egyáltalán sportszempontból van-e értelme.

A múlt hétvégén Silverstone-ban megkérdezték Strollt, mi lenne, ha mégis őt küldené el az édesapja.

„C’est la vie. Van a munkakapcsolat és van az apa-fia kapcsolat. Nem neheztelnék rá, ha elküldene a csapattól, ez üzlet, néha van ilyen” – mondta a Channel 4-nak. „Lenyelném a dolgot, lapoznék, küzdenék tovább.”

„Elég haveri viszonyban vagyunk, megvan az összhang, ő sem telepszik rám, hagy nekem teret. És persze a színfalak mögött mindent megtesz, hogy a lehető leggyorsabb legyen az autó és a lehető legjobb embereket szedje össze. Jó párost alkotunk évek óta, együtt haladunk, és most is jól mennek a dolgaink” – tette hozzá.