A nemzetközi sajtó szerint már csak idő kérdése, hogy az érintett felek bejelentsék a Sebastian Vettel – Aston Martin házasságot. A pletykák szerint erre eredetileg a múlt heti Brit Nagydíj hétvégéjén került volna sor, ám Sergio Perez lebetegedése miatt elhalasztották ezt. Vettel eddig nagyjából mindenféle híresztelést lehűtött azzal, hogy még ő maga sem tudja, mit akar 2021-ben, pedig voltak gyanús jelek – legyen szó akár egy pacsiról, akár egy közös autóútról Lawrence Stroll-lal.

A német a második silverstone-i versenyhétvégén azonban változtatott kommunikációján. A német RTL-nek Vettel elárulta, hogy tudja, mit akar csinálni középtávon. “Döntöttem. Most meglátjuk, összeáll-e valami észszerű dolog vagy sem. Ehhez több hét kell, ma semmi nem fog változni” – nyilatkozta pénteken. “Nem értem, miért kellene nyomás alá helyezni engem.”

“Ha egy jó projekt feltűnik a láthatáron, szerintem sokat hozzátehetnék. Ha nem ez a helyzet, nem maradok csak azért, hogy a mezőny tagja legyek. Az sem számít, hogy mekkora összeg van a fizetési csekken” – tette hozzá.

Vettel szavaival arra célozhatott, hogy megvárja a Racing Point körüli felhajtást. A rózsaszín alakulat pénteken büntetést kapott a Mercedes másolásáért, ám a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szankcióival több csapat sem értett egyet, ezért az ügy még nincs lezárva. Ha valóban igazak a Vettel – Aston Martin pletykák, valóban érdemes lehet kivárnia a négyszeres világbajnoknak, hogy mire jut az FIA.

A németnek egyébként nem alakult túl jól a pénteki napja, Ferrarijának motorja megadta magát a második edzés vége előtt. “Semmilyen figyelmeztetés nem volt, hirtelen jött” – utalt a gondokra Vettel.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

FORMULA 1® (@f1) által megosztott bejegyzés, Aug 7., 2020, időpont: 10:43 (PDT időzóna szerint)