A veterán Forma-1-es fotós, Mark Sutton a hét elején osztotta meg, hogy érdekes dolog szemtanúja volt Silverstone-ban, azt látta, ahogy a Racing Pointtal hírbe hozott Sebastian Vettel a csapat főnöke, Otmar Szafnauer autójába szállt be, együtt távoztak a pályáról.

A Ferrarit az idény végén elhagyó német csütörtökön természetesen nem kerülhette el az esetre vonatkozó kérdéseket.

„A benzinkútra mentünk. Onnan ő hazament, én meg máshova” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Szép kocsija van, egy Ferrari Pista, emlékszem, már évekkel ezelőtt beszélt róla, azóta pedig vett is egyet. Mondta, hogy ki fog fogyni a benzin, és mivel egy irányba mentünk, elmenetem vele a benzinkútra, ahonnan én máshova mentem tovább” – magyarázta tréfásan Vettel.

„De elég ciki, hogy manapság mindent felfújnak, amikor… Nincs ebben semmi hír!” – tette hozzá.

A kérdésre, hogy aláírt-e valamit, amíg Szafnauerrel volt, így felelt:

„Hát, valamit aláírtam, nem is tudom, ő azt mondta, hogy felelősségvállalási papír arra az esetre, ha karamboloznánk. Ez vicc volt – biztos, ami biztos, szólok, mert manapság mindent félreértenek. Ami engem illet, nincs hír, nincs mit bejelentenem. Nagyon rég ismerem Otmart, máskor is ültem már az autójában, csak akkor senkit nem izgatott a dolog. Nem rendkívüli, hogy az ember az ismerősével beszélgessen” – zárta a témát.

Vettel viccelődése mellett azért érdemes megjegyezni, hogy a Racing Point központja a szó szoros értelmében az út túloldalán van a pályához képest Silverstone-ban, életszerű, hogy oda ment Vettel Szafnauerrel.