Sergio Perez koronavírus-tesztje az első silverstone-i hétvége előtt pozitív lett, végül a második versenyt is ki kellett hagynia. Noha a mexikói versenyző a Magyar és a Brit Nagydíj között hazautazott, úgy érzi, semmi rosszat nem tett.

“Mindent a lehető legnagyobb óvatossággal csináltam, pontosan tudatában voltam annak, hogy mi zajlik a világban” – mondta Perez a Spanyol Nagydíj előtti sajtótájékoztatón.

“Szerintem egyszerűen csak peches voltam. Semmit sem csináltam másképp, mint a többiek, mégis elkaptam. Nem akarom hibáztatni magam, mert bárki elkaphatja, én voltam az, aki a rövidebbet húzta.”

Perezt szokás szerint a jövőjéről is kérdezték, arra számít, folytathatja a Racing Point/Aston Martinnál. “Azt hallottam a csapattól, hogy velem akarják folytatni. Már nem tart sokáig, és véget érnek a pletykák.”

Sebastian Vettel és a csapattulajdonos Lawrence Stroll az első silverstone-i futam előtt könyökkel üdvözölték egymást, ebből sokan le is vonták azt a következtetést, hogy már le is igazolták a németet Perez helyére. A mexikói úgy fogalmazott, “nem számít” Vettel érkezésére, egyébként meg “semmi furcsa nincs egy üdvözlésben.”