Zárt kapus versenyekkel rajtolt el a 2020-as Forma-1-es szezon a koronavírus-járvány miatt, és noha eddig úgy tűnt, hogy a 17 fordulós versenynaptárban a szeptember végi Orosz Nagydíj az első esemény, amit nézőkkel rendezhetnek meg, jó hírt közölt a mugellói pálya is.

Az első Forma-1-es futamát rendező, illetve a Ferrari jubileumi, 1000. nagydíjának otthont adó Mugello 2880 nézőt fogad naponta, közülük 1000 a Central-, 1000 a Materassi-tribünön foglalhat helyet, míg a többi 880, az 58-as lelátón kijelölt ülésre kizárólag a Scuderia Ferrari Club szurkolói csoport tagjai válthatnak belépőt.

A pálya közleménye megjegyzi, hogy a szervezők mindent megtesznek a maximális biztonság érdekében.

Mugellóhoz és Szocsihoz hasonlóan Portimao és Imola is megtöltené a lelátókat, utóbbi három pálya kapcsán azonban számottevően nagyobb nézőszámok jelentek meg a híradásokban. Oroszországban 30, Portugáliában 50, az Emilia-Romagna Nagydíjon 10 ezer nézőre számítanak – ezzel szemben az abu-dzabi szezonzárót zárt kapuk mögött tartják.

A nyitás egyes Forma-1-es csapatokat máris aggodalommal tölt el, ami érthető is abból a szempontból, hogy az elmúlt hetekben megugrott a fertőzések száma a legtöbb európai országban.