A Forma-1 „koronanaptárának” egyik alapvető feltétele volt, hogy a futamokat zárt kapuk mögött, üres lelátók előtt rendezzék, de egyes, a menetrendben ősszel következő helyszínek annak ellenére is szeretnének nézőket fogadni, hogy az utóbbi pár hétben már kezd visszalopakodni a járgány.

A szeptember végi Orosz Nagydíj szervezői kezdettől fogva ragaszkodtak az eredeti időpontjukhoz és a nézőkhöz, Szocsiban 30 ezer emberrel számolnak, míg az októberre beemelt Portimao és Imola 50 és 10 ezer fővel számol.

„A forrásaink szerint számos csapatnál aggódnak emiatt, féltik a dolgozóik egészségét” – írta a német Bild am Sonntag.

„A lényeg, hogy ne terheljük túl a rendszert. 50 ezer főnél a nyomás jóval kisebb. De az, hogy beengedjük a nézőket, még nem jelenti azt, hogy mindent szabad. A jegyváltás után a jeggyel együtt a kötelezően betartandó szabályok listáját is kiküldjük” – mondta a Speed Weeknek az első Forma-1-es versenyét rendező portugál pálya főnöke, Paulo Pinheiro.

A naptárban legutóbb 2006-ban, a San Marinó-i Nagydíjjal szereplő, idén az Emilia-romagnai Nagydíjat rendező Imola vezetője, Uberto Selvatico Estense így nyilatkozott az olasz Autosprintnek:

„Úgy számolunk, hogy fogadhatjuk a közönséget. Emilia-Romagna régió elnöke (Stefano) Bonaccini Misano számára már engedélyezte 10 ezer néző fogadását, úgy gondoljuk, hogy október végére Imola is megkaphatja ezt.”