Nem lesz szükség a jövőben rendőrökre az M1-es egyes szakaszain, az elhaladó forgalom gyorshajtóinak megfogására. A szerv ugyanis novembertől fix sebességmérőket telepít az autópálya mellé. Egyelőre két ilyen eszközt vásároltak, amelyek oldalanként két-két helyre kerülhetnek majd. Elsősorban Hegyeshalom, Győr és Tatabánya, Bicske környékén kell számítaniuk a gyorshajtóknak egy kis fotózásra.

Miután a helyszínen nem lesznek rendőrök, így nem is állítják meg az autóst, hanem levélben értesítik a szabálysértésről. Persze ez a rendszer sem tökéletes, hiszen amint elterjed, hogy hol is vannak a kamerák, akkor az autósok ott lassítanak, aztán újra versenypályának nézik a sztrádát. Persze egy-két mozgó mérőegységgel kiegészítve nagyobb szakaszon tehetik biztonságosabbá a közlekedést.

A büntetések érvényesítésénél is gondban lehetnek az egyenruhások, hiszen a jelenlegi jogszabályok lehetővé teszik, hogy a tulajdonos hirtelen amnéziát kapjon, ne tudja, hogy az adott pillanatban éppen ki vezette az autóját, illetve a szabályok szerint családja ellen sem kell terhelő vallomást tennie.