Sergio Pérez koronavírusos betegsége okán nyíltak meg újra a Forma-1 kapui a Renault-tól és a bajnokságból tavaly év végén távozott Nico Hülkenberg előtt, aki beugróként már az előző hétvégén is a Racing Point színeiben szerepelhetett. Az első silverstone-i hétvége nem sikerült a legjobban a német számára, mivel műszaki hiba rajthoz sem tudott állni a versenyen, ezúttal azonban szinte minden klappolt, így a 70. Évfordulós Nagydíjat – sokak meglepetésére – a Mercedesek mögül, a harmadik rajtkockából várhatja.

A 2016-os ausztriai időmérő óta ilyen jól nem szereplő németet rögtön védelmébe is vette Max Verstappen, a Red Bull-pilóta szerint Hülkenberg nem érdemelte meg, hogy ülés nélkül maradjon 2020-ra. „Nagyon boldog vagyok Hülkenberg miatt, teljes munkaidőben kellene ott lennie a rajtrácson idén, és remélem, hogy jövőre talál is magának ülést az F1-ben” – mondta az időmérő után a holland, aki a parc fermében is ökölpacsival gratulált a beugrónak.

Verstappen majdnem egy tizeddel volt lassabb Hülkenbergnél, így övé a negyedik rajtkocka, de reméli, hogy a dobogóért csatázhat vasárnap. „Különösen abban reménykedem, hogy majd lesz egy jó rajtom. A keményebb gumi most az, ami a múlt héten a közepes volt, de nem számítok arra, hogy ez annyira rossz lesz. Az első etap nyilván könnyebb lesz, de ez természetesen a biztonsági autós fázisokon is múlni fog. Biztosra kell mennünk a jó rajtunkat illetően, az autóval nem hinném, hogy lesznek gondjaink.”

A másik Red Bull-lal Alexander Albon a kilencedik lett, és a thai-brit pilóta ugyan összeszedett egy körön fél másodpercet a ponttabella harmadik helyét elfoglaló csapattársával szemben, ez is előrelépésnek tekinthető ahhoz képest, hogy az előző két hétvégén már a Q2-ben búcsúzott.