Pályafutása 13. rajtelsőségét szerezte a Forma-1-ben Valtteri Bottas, miután a 70. Évfordulós Nagydíj időmérő edzésének hajrájában legyőzte a hétvégét eddig domináló csapattársát, a hatszoros világbajnok Lewis Hamiltont. A mezőnyt beárazó Mercedesek mögött óriási meglepetésre a Sergio Pérezt helyettesítő Nico Hülkenberg bukkant fel a Racing Pointtal.

Az első három helyezettel a korábbi Forma-1-es pilóta, a 2010-es DTM-bajnok Paul di Resta készített interjút.

F1: Hülkenberg nem hiszi el, hogy harmadik lett 2

Valtteri Bottas (Mercedes, 1.): „Jó érzés” – foglalta össze röviden a finn, a 2021-es szerződéssel a zsebében. „Imádom az időmérő edzéseket amúgy is, különösen akkor, ha még a dolgok is jól alakulnak. Sikerült kihoznom magamból és az autóból a maximumot. Az előző hétvégéhez képest tudtunk csiszolni a beállításokon, szerintem emiatt is javult az egykörös teljesítményem. Nagyon elégedett vagyok, büszkeséggel tölt el, hogy ezt a lenyűgöző autót vezethetem.”

Lewis Hamilton (Mercedes, 2.): „Nem voltam ma valami nagyszerű, de Valtteri jó munkát végzett, azt hiszem, megérdemli a pole-t. Ami engem illet, ez az utolsó kör nem volt tökéletes” – summázott szűkszavúan a listavezető.

Nico Hülkenberg (Racing Point, 3.): „Őrült 7-8 nap áll mögöttem. Az előző hét nagyon extrém volt: a visszatérés jelentette a csúcsot, a mélypontot pedig a vasárnap, amikor nem tudtam indulni. Ezen a hétvégén már otthonosabban érzem magam az autóban, sokkal felkészültebb is vagyok. Az időmérő edzés trükkös volt, a Q2-ben ráadásul a saját dolgomat nehezítettem meg, meg is ijedtem amiatt, hogy megsérült-e az autó” – utalt arra a német, hogy a Maggotts-Becketts-Chapel kanyarkombináció kijáratánál kétszer is hibázott.

„A Q3-ban aztán leszegtem a fejem, és mindent beleadtam, amit csak tudtam. Meglep, hogy most itt állhatok. Most nagy mosoly virít az arcomon, és nagy tisztelettel várom a holnapi versenyt. Természetesen fájni fog, hogy hiányoznak a múlt hét tapasztalatai, így azok a mozzanatok sincsenek meg, melyek például a rajttal járnak. De mindent meg fogunk tenni, amit csak tudunk. Próbálok gyorsan tanulni, és ott tartani autót, ahol annak az érdemei alapján lennie kell.”