Tegnapra ugyan lejárt a múlt héten koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált Sergio Perez kötelező karanténja, így elvileg nem volt akadálya annak, hogy a múlt hétvégét kihagyó mexikói visszatérjen a 70. Évfordulós Nagydíjra, ám ehhez még egy negatív tesztet is hoznia kellett volna, ami nem jött össze, közölte a Racing Point péntek délelőtt.

Ez azt jelenti, hogy a múlt hétre helyettesként meghívott korábbi versenyzőjük, Nico Hülkenberg ezen a hétvégén is folytatja a munkát a silverstone-i alakulatnál – nagy öröm ez számára, hiszen egy héttel ezelőtt a jól sikerült bemelegítést követően műszaki hiba miatt a versenyen nem állhatott rajthoz, most talán sikerül.

„Izgatottan várom, hogy újra nekifussak Silverstone-nak a csapattal. A múlt hétvége igazi fejes volt az ismeretlenbe, miután pár éve már nem voltam a csapattal, és egy teljesen idegen autót kellett vezetnem. A múlt héten nagyon sokat tanultam az RP20-asról, készen állok, hogy ezeket a gyakorlatban is alkalmazzam. Kicsit megkönnyíti a dolgokat, hogy ugyanazon a pályán versenyzünk újra, a csapat pedig nagyszerű segítséget nyújtott ahhoz, hogy felvegyem a tempót. Szerintem ezen a hétvégén pontokért küzdhetek majd, egyértelműen ez a célom. Checónak pedig gyógyulást kívánok!” – mondta Hülkenberg.