Egy héttel ezelőtt derült ki, hogy Sergio Perez koronavírus-fertőzött, ezért nem vehet majd részt a Brit Nagydíjon. A silverstone-i alakulat korábbi pilótáját, az F1-ből 2019 végén kipottyant Nico Hülkenberget hívta meg helyettesíteni, a német meglepően gyorsan alkalmazkodott is, ám műszaki hiba miatt vasárnap nem tudott elrajtolni.

Mivel Perez kötelező elkülönítése lejárt, ha a mexikói negatív tesztet produkál, Hülkenbergnek nem lesz második hétvégéje Silverstone-ban. Lélekben felkészült erre.

„Csalódott lennék, ha a visszatérés keretében nem indulhatnék egy versenyen sem, miután belekóstolhattam. De természetesen kezdettől fogva világos volt, hogy csak ideiglenesen helyettesítem Checót, nem tudva, hogy egy vagy két versenyről lesz szó. Ő az állandó versenyző, ha zöld utat kap, akkor félre kell állnom” – mondta csütörtökön az újságíróknak.

Perezzel nagy a haverság: “Hírekre várva”

Ha Hülkenberg nem vezet a hétvégén, akkor sem volt azért hiábavaló a beugrás, a pilóta bizonyított, többen is felfigyeltek rá a paddockban, ami lehetőséget adhat a teljes értékű visszatérésre:

„Számos ember megkeresett az F1-ből, köztük csapatfőnökök is. Volt, akivel csak kellemes beszélgetés volt, de volt, akivel a jövőről beszéltünk. Egyértelműen vannak tárgyalások, de egyelőre semmi konkrétumot nem tudok mondani. Azt hiszem, néhány hét múlva lehetnek majd biztosabbak a dolgok” – árulta el a három hét múlva 33. születésnapját ünneplő versenyző.