Eredetileg Magyarországon vetette volna be nagyobb fejlesztéseit a Ferrari, ám látva a múlt heti szenvedést az Osztrák Nagydíjon, Maranellóban megsürgették a munkát, és egyes elemeket már a Stájer Nagydíjon is bevetnek. A csomag eddig beváltotta a hozzá fűzött reményeket, Sebastian Vettel is pozitívan számolt be pénteki élményeiről.

“Nem zártunk jó napot az időeredményeket tekintve, a gyorskörömet is elvették” – mondta a négyszeres világbajnok, aki mindössze a 16. helyen végzett a második szabadedzésen, a két Williams között. “Többen is a holnapi esőre készülhettek, arra az esetre, ha a holnapi időmérőt ez az edzés pótolná” – utalt Vettel az előrejelzések szerint érkező esőre, mely a kvalifikációt is fenyegeti.

“Számunkra az volt a legfontosabb, hogy megnézzük a fejlesztéseket. Lépésről lépésre haladtunk, és eddig jól alakulnak a dolgok” – nyilatkozott pozitívan Vettel. “Még nekem is fel kell vennem a ritmust, főleg a múlt hétvége után, de máris jobban érzem magam. Már az elejétől fogva másnak éreztem az autót. Össze sem lehet hasonlítani a kettőt, akkora volt a különbség – remélem, ez így is marad” – bizakodott a német.

Vettel: Mintha egy másik autót vezetnék 3

Csapattársa, Charles Leclerc saját bevallása szerint egy nehezebb napot zárt pénteken, de ő is úgy érezte, hogy működnek az új fejlesztések. “Egyrészt nehéz volt a nap, ám azt hiszem, találtunk néhány dolgot, amikor megtankolt autóval köröztünk az edzés végén” – mesélte a monacói, aki a kilencedik helyen zárta a második edzést.

“Ez jó hír. Meglátjuk, hogy holnap vagy holnapután – az időjárástól függően – nyerünk-e annyit a köridőn alacsony üzemanyagszint mellett, mint amennyivel gyorsabbak lettünk megtankolt autóval” – tette hozzá.

A fejlesztési csomag azonban nem oldotta meg a motorból fakadó hátrányt, mely a Red Bull Ringen még inkább kiütközik a számos padlógázas, illetve egyenes szakasz miatt. “Ezzel még mindig küszködünk” – mondta Leclerc. “Ezért tudtunk olyan nehezen előzni a múlt héten, azonban próbálunk ezen is dolgozni és változtatni a helyzeten, ami a következő versenyeket illeti.”