A második ausztriai versenyhétvégén cudarabb arcát mutathatja az időjárás. Noha a pénteki szabadedzéseken még kánikulában körözhetnek a Forma-1-es versenyzők Spielbergben, szombatra nagy csapadékzóna éri el a térséget.

Az előrejelzések szerint a reggel még naposan indul majd, de már délelőtt megérkezhetnek az első esőfelhők. A harmadik szabadedzésen már 80 százalék az eső valószínűsége, az időmérő idejére ez közel 100 százalékra ugrik.

Alapvetően nem is a csapadékkal van baj, hanem azzal, hogy az előrejelzések szerint a rendkívül heves esőzés sem zárható ki, sok víz zúdulhat le tartósan a pályára.

Sajtóértesülések szerint a versenyirányítás is vészforgatókönyvekkel készül. Michael Masi versenyigazgató elsősorban szombaton szeretné levezényelni időmérőt, de ha ez valamilyen okból nem lehetséges, vasárnap reggelre teszik át.

Ha valamiért aztán vasárnap reggel sem sikerülne lebonyolítani a kvalifikációt, a pénteki második szabadedzés végeredménye adná a rajtsorrendet, így elképzelhető, hogy délután a szokásosnál is többet köröznek majd a pilóták.

Ez azonban erősen elvi lehetőség csupán, vasárnap már újra szárazabb idő várható.