Borzasztóan indult Sebastian Vettel utolsó ferraris szezonja. A német szenvedése már az Osztrák Nagydíj időmérőjén elkezdődött, ahol csak a 11. leggyorsabb időt sikerült megfutnia, azaz a Q3-ba sem jutott be. A kaotikusan alakuló versenyből sem sikerült hasznot húznia, a 11 célba érő autó közül csak az első futamát teljesítő williamses Nicholas Latifit sikerült megelőznie.

A német egy ideig jó helyen, az előkelőbb pontszerző helyeken haladt, ám az első biztonsági autós fázis utáni újraindítás során Carlos Sainz McLarenjével összeért, emiatt megforgott és visszaesett a mezőnyben. Innen zárkózott fel végül a tizedik helyre.

“Örülök, hogy csak egyszer forogtam meg” – értékelte versenyét Vettel. “Nagyon nehéz volt, szűk lett a hely és Carlos elfordult. Én a határon voltam, annyira közel akartam maradni hozzá, és elveszítettem az autó hátulja felett az irányítást.”

A közvetítésekben is látszott, hogy Vettel igencsak küszködött a Ferrarival abban a kanyarban, ahol megforgott. A hétvége korábbi szakaszában a német még optimistábban beszélt a versenytempójukról, ám a jelenlegi állás szerint legfeljebb a McLarennel és a Racing Pointtal lehetnek egy szinten a vörösök, a Red Bulltól és a Mercedestől jelentősen lemaradva.

“Nehezen lehetett az autót vezetni, én mindent megtettem. Nyilvánvalóan a biztonsági autó sokat segített nekünk, a futam vége szórakoztató volt, de nem a végeredmény szempontjából” – összegezte a történteket a négyszeres világbajnok.