Egy hónappal ezelőtt kiderült, hogy Sebastian Vettel az idei szezon végén elhagyja a Ferrarit, a csapat pedig szinte pillanatokon belül bejelentette, hogy a négyszeres bajnok helyére Carlos Sainz érkezik. A spanyol egy interjúban arról beszélt, hogy már tavaly év végén tárgyalt a Ferrarival, ehhez képest Mattia Binotto csapatfőnök sokáig azt hangoztatta, a csapat első számú célja Vettel megtartása.

A Scuderia már tavaly bejelentette, hogy ötéves szerződést adott Charles Leclerc-nek, Sainz szavai alapján pedig ekkor már a spanyollal is javában folyhattak a tárgyalások. Így nem feltétlenül igaz, hogy bármikor is opció volt a Vettellel való hosszabbítás, sőt az is kérdéses, valóban annyira különböztek-e a felek céljai és elképzelései.

Vettel ugyan nem az a típus, aki kiteregetné a szennyest, német lapértesülés szerint állítólag mégis arra készül, hogy a spielbergi szezonrajt keretében elmondja a saját verzióját a történtekről.

Az Express szerint a Red Bull házi tévécsatornájától, a ServusTV-től már van is egy felkérése Vettelnek, a Talk im Hangar7 című műsorban beszélhetne a történtekről. Erre ugyanakkor a Ferrarinak is rá kellene bólintania, ami egyelőre nem tűnik valószínűnek.

Vettel kiteregetheti a Ferrari szennyesét 3

A Red Bull sportigazgatója, Helmut Marko szerint a Ferrari egyébként is elég nehéz helyzetbe lavírozta magát azzal, hogy jóval a halasztott szezonrajt előtt bejelentette új felállását. “Sebastian egész biztosan nem fogja hagyni, hogy a Ferrari diktáljon neki” – vélekedett Marko, ami okozhat feszült pillanatokat csapaton belül.

Marko úgy véli, a Ferrari gyenge teljesítménye miatt valószínűleg Vettelnek sem volt ellenére a szakítás. “Az a tény, hogy Seb nem újította meg a szerződését, valószínűleg összefügghet azzal, hogy nem látta a Ferrariban a technikai potenciált az ötödik vb-címéhez.”

“Ha a februári barcelonai eredményeknek van bármi jelentőségük, akkor nem hiszem, hogy a Ferrari jelenleg az élcsapatokhoz tartozna.”

Marko szerint Vettel számára nem tragédia, ha esetleg jövőre nem tud beülni a Mercedesbe. “Nyugodtan kivárhat egy évet. 2022-ben teljesen új szabályok és költséglimit jön, ez akár arra is jó lehetőség lehet számára, hogy nyerő autóba üljön.”

Kövess minket a Facebook-on!