A Ferrari 2019-ben versenyzői akadémiájának első tagjaként a monacói Charles Leclerc-t ültette Sebastian Vettel mellé, a mindössze második Forma-1-es idényét kezdő monacói pilóta pedig igazolta, hogy jól döntöttek, tényleg a jövő egyik sztárja került a vörös autóba.

Míg Vettel ferraris szerződése a jövő év végén lejár, Leclerc-t eredetileg is legalább 2021-ig kötötték le, ám az idei szereplését látva most új szerződést kötöttek vele.

Leclerc-t öt évre, 2024-ig igazolták újra, az olasz Corriere dello Sports szerint az új megegyezés pedig magasabb fizetést, az eddigi összeg nagyjából háromszorosát, évi 9 millió eurót is hoz a 22 éves pilótának.

„Valóra vált álom volt számomra ez az év, amikor a Forma-1 legpatinásabb csapatánál versenyezhettem. Az izgalmas és intenzív 2019-es idény után alig várom, hogy még mélyebb viszonyt építsünk ki. Kíváncsian várom, mit hoz a jövő, türelmetlenül várom a jövő év kezdetét” – mondta a pilóta. 

A csapatfőnök, Mattia Binotto így indokolta a szerződéshosszabbítást:

„Minden egyes idei futammal csak világosabbá vált, hogy szeretnénk hosszabbítani Charles-lal, a mostani döntés pedig azt jelenti, hogy a következő öt évben nálunk versenyez majd. Ez bizonyítja, hogy Charles és a Scuderia közös jövője biztos alapokon áll.”

„2016 óta a családunk tagja, nagyon büszkék vagyunk az akadémiánk eredményeire. Örömmel jelentjük be, hogy hosszú évekig velünk marad még, és meggyőződésem, hogy együtt sok új oldalt írunk még a Ferrari történetéhez.”

F1: A Ferrari bebetonozta Leclerc-t 1

Mivel a mezőny nagy részének 2020-ban fut ki a szerződése, 2021-re nagy mozgások lehetnek a pilótapiacon, a mostani lépéssel – már ha igaz a hír – a Ferrari jó időre bebiztosította a jövőt, előrelátó húzásról van szó.

A Ferrari a 2021-es felállásról valamikor jövő tavasszal, a Spanyol Nagydíj környékén akar dönteni, akkor derülhet majd ki, hogy Leclerc mellett marad-e az idén alulteljesítő Vettel, vagy más – esetleg akár Lewis Hamilton – kapja-e meg a Scuderia másik ülését.