A McLaren bejelentése után már egyértelmű volt, mostantól pedig hivatalos is: 2021-re Carlos Sainzot ültetik az év végén a Ferraritól távozó Sebastian Vettel helyére.

A spanyol 2015-ben mutatkozott be a Forma-1-ben a Toro Rossónál, majd a 2017-es idény végére a Renault-hoz kölcsönözték ki. 2018-ban egy teljes idényt töltött a francia alakulatnál, ám helyét elveszítette, Daniel Ricciardót ültették a helyére. Most, hogy a tavaly a bajnokság 6. helyén záró spanyol a Scuderiához megy, a McLarennél is Ricciardo lesz az utódja.

„Örömmel jelentem be, hogy a 2021-es idényben Carlos csatlakozik a Scuderia Ferrarihoz. Öt idénnyel a háta mögött Carlos bizonyította, hogy milyen tehetséges, és hogy megvannak a műszaki készségei és a megfelelő tulajdonságai, amelyek a családunk ideális tagjává teszik” – kommentálta a szerződtetést a Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto.

„Új korszakot nyitottunk, melynek során szeretnénk visszatérni a Forma-1 csúcsára. Hosszú út lesz, lesznek nehézségek, főleg a mostani, hirtelen változó pénzügyi és jogi környezetben, ami a korábbitól eltérő hozzáállást kíván majd.”

„Hisszük, hogy a Charles és Carlos tehetségével és személyiségével rendelkező párosunk, amely egyben a Scuderia elmúlt ötven évének legfiatalabb felállása, a lehető legjobb kombináció a céljaink eléréséhez.”

A Vettel örökébe lépő spanyol így nyilatkozott:

„Nagyon boldog vagyok, hogy 2021-től a Ferrarinál vezethetek, izgatottan állok a jövő előtt. De vár még rám egy fontos év a McLarennél, alig várom, hogy idén újra versenyezzek náluk!”

Sainz köszönetet is mondott a McLarennek: 

Kövess minket a Facebook-on!