Igaznak bizonyultak az elmúlt két nap pletykái: Carlos Sainz az év végén elhagyja a McLarent, hogy Sebastian Vettel utódjaként a Ferrarinál folytassa, míg a spanyol versenyző ülését a Renault-tól átigazoló Daniel Ricciardo kapja.

A McLaren már bejelentette a 30 éves ausztrál szerződtetését.

„Daniel leigazolása egy újabb lépés a hosszú távú terveinkben, és új dimenziót ad majd a csapatnak. Jó hír ez a csapat, a partnereink és persze a szurkolóink számára is. Ugyanakkor szeretnék kalapot emelni Carlos előtt a McLarennél elvégzett nagyszerű munkájáért, amellyel segítette a teljesítményünk javítását. Igazi csapatjátékos, a legjobbakat kívánjuk neki a McLaren utáni jövőhöz!” – mondta a McLaren cégvezére, Zak Brown.

A Renault is megerősítette a csapathoz csak tavaly csatlakozott Ricciardo év végi távozását:

„A példátlan körülményeket hozó 2020-as idényben a Daniel Ricciardóval folytatott hosszabbítási tárgyalásaink sikertelenül zárultak” – írta a francia csapat.

A Renault csapatfőnöke, Cyril Abiteboul érzékelhető sértettséggel kommentált:

„Ebben a sportágban, főleg a mostani, rendkívüli helyzetben a kölcsönös bizalom, az egység és az elkötelezettség fontosabb, mint bármikor, kulcsfontosságú értékek egy gyári csapatnál. Meggyőződésem, hogy a 2020-as idényben még sok mindent érhetünk el együtt, a céljaink és a stratégiánk változatlanok.”

Kövess minket a Facebook-on!