Miután szűk egy hónapja bejelentették, hogy a felek közös döntése alapján a Ferrari nem hosszabbít szerződést Sebastian Vettellel, folyamatos a spekuláció arról, mi lesz a négyszeres világbajnokkal 2021-ben.

A hamarosan 33. születésnapját ünneplő német előtt a szabadság/visszavonulás mellett elvileg még ott a renault-s és mercedeses igazolási lehetőség, de a bajnokcsapat finn pilótája, Valtteri Bottas azt állítja, az utóbbi tényleg csak elvi opció.

„A spekulációk nem izgatnak. A csapattal mindig is nagyon nyíltak voltunk egymással azt illetően, hogy mi a helyzet, mi lesz a szerződésekkel stb. Világos üzenetet kaptam, hogy nem, Sebre nem gondolnak. Mondtam hogy oké, ezzel sem kell foglalkoznom akkor” – állította a brit Sky Sportsnak.

Bottas azért így sem lehet biztos a hosszabbításban, ugyanis a főnök, Toto Wolff a napokban arra utalt, hogy a csapat jövőjét szem előtt tartva a fiatal neveltjük, George Russell lehet a fő esélyes.

„Mindig vannak találgatások. Mókás, hogy egy árva futam sem volt még, de már kiosztották valakinek az ülésemet! Jókat nevettem a híreken. De nem, nem érzek nyomást emiatt, ugyanis megvan a világos célom az évre, csak az foglalkoztat. Így vagy úgy, de majd a helyükre kerülnek a dolgok, ezen nem stresszelem magam” – folytatta Bottas, akinek menedzsere, Didier Coton a hírek szerint a Red Bullnál és a Renault-nál is érdeklődött mostanában.

Kövess minket a Facebook-on!