A Mercedes egyelőre egyik versenyzőjével sem hosszabbított, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas szerződése is lejár idén.

A hatszoros világbajnok megtartása magától értetődőnek látszik, ám a másik ülés sorsa nyitott: a másodhegedűsként bevált Bottas további alkalmazása lenne a legegyszerűbb megoldás, de a piacon van a Ferraritól távozó négyszeres világbajnok Sebastian Vettel is, ráadásul a nagy lehetőségre vár a Mercedes saját nevelésű ifjonca, a Williamsnél tavaly bemutatkozott George Russell is.

A csapatfőnök, Toto Wolff a héten arra utalt, hogy ő legszívesebben a fiatal tehetséget választaná.

A 2018-ban Forma-2-es bajnoki címet szerző angol sem titkolja, hogy örömmel fellépne a bajnokcsapathoz:

„Már négy éve vagyok Mercedes-versenyző. Ők segítettek győzelemhez a GP3-ban és a Forma-2-ben, majd ők juttattak a Forma-1-be. Olyan, mintha a családom lenne. Nem titok, hogy minden versenyző szeretne lehetőséget kapni a futamgyőzelmekre, a bajnoki sikerekre. Ahogy már korábban is mondtam, ha elérhető a Mercedes-ülés, szerintem senki nem mondana rá nemet. A Mercedes a legjobb csapat, az elmúlt években uralták a Forma-1-et. Ki ne akarna lehetőséget kapni abban az autóban?” – mondta a német RTL-nek a jövőt illetően.

Akár lesz mercis előléptetés, akár nem, Russellnek előbb a Williamsnél kell helytállnia 2020-ban. Az utóbbi hetekben e-sportos diadalaival elismerést szerző ifjonc úgy véli, a hosszú kényszerszünet után Ausztriában bizonyíthat majd.

„A szezon legnagyobb lehetősége lesz majd ez számunkra. Sokan követnek majd el hibákat, mind a versenyzők, mind a szerelők, mind a mérnökök. Ezt kell kihasználni, nekünk kevesebbet kell elkövetnünk.”

Kövess minket a Facebook-on!