Sebastian Vettel 2020 végén elhagyja a Ferrarit, miközben a bajnokcsapat Mercedesnél egyelőre egyetlen pilóta sincs lekötve 2021-re, így adja magát, hogy a német márka az egyik ülésbe a négyszeres világbajnok német versenyzőt ültesse.

A pletykák szerint bár az anyacég Daimler szeretné Vettelt, a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff nem látná őt szívesen a csapatnál, ő a hatszoros – év végére talán hétszeres – bajnok Lewis Hamilton mellé inkább a saját nevelt George Russellt ültetné.

Wolff egy szerdai telekonferencián ugyanakkor továbbra sem zárta ki Vettel leigazolását, hangsúlyozta, hogy tényleg valódi jelölt a 32 éves német.

„Először is, nem csak udvariasságból mondom ezt. Az a minimum, hogy egy négyszeres világbajnokra nem mondunk csípőből nemet. Mérlegelni kell a lehetőséget” – kezdte.

„Másrészt viszont fantasztikus a mostani párosunk, mindkét versenyzőnkkel nagyon elégedett vagyok, és ott van még George is, de sose lehet tudni. Lehet, hogy egyikük úgy dönt, elég volt a versenyzésből, és akkor hirtelen ott az üresedés. Ezért is nem akarom júniusban azt mondani, hogy kizárt, hogy Sebastian nálunk vezessen.”

„Versenyzőként sem sérteném meg azzal, hogy ilyen nyers legyek, és amúgy is láttunk már karón varjút, emlékezzünk csak Nico Rosbergre!” – utalt a 2016-os világbajnokuk teljesen váratlan visszavonulására.

Kövess minket a Facebook-on!