Három héttel ezelőtt világossá vált, hogy az év végén elválnak Sebastian Vettel és a Ferrari útjai, a négyszeres világbajnok jövője ugyanakkor még homályos.

Sokan úgy sejtik, hogy a 32 éves háromszoros apuka 2020 végén szögre akasztja a sisakot, azonban elvben még arra is van esély, hogy a bajnokcsapat Mercedesnél kapjon ülést 2021-re.

Vettel korábbi főnöke, Christian Horner is az előbbi forgatókönyvre hajlik, de nagyon szívesen megnézné az utóbbit:

„Sebastian gondolkodó alkat. Kétségem sincs afelől, hogy ezt a kérdést is nagyon alaposan átgondolta. Fenomenális, amit az eddigi pályafutása során elért, így ha úgy látná az év végén, hogy nincs versenyképes ülés, akkor kiszállhat. Vagy egyszerűen csak kivehet egy év szabadságot” – mondta az angol a Forma-1 hivatalos oldalának adott interjújában.

F1: Vettel a Mercinél? Baj lehet belőle! 2

„Otthon kisgyerekek várják, ráadásul így is a sportág történetének egyik legsikeresebb versenyzője. Persze ugyanakkor még mindig fiatal, még csak a harmincas évei elején jár, és továbbra is villámgyors. Talán a Mercedesnél bevállalják a fejfájást, amivel a Lewisszal való összepárosítása járhat. Nézőként nagyszerű lenne látni – de csapatként kemény fába vágnák a fejszéjüket.”

„Sebastian nagyszerű versenyző, és ahogy mondtam, szerintem alaposan átgondolt mindent, úgyhogy mi csak annyit tehetünk, hogy a legjobbakat kívánjuk neki. Szerintem a Forma-1 rosszul járna a visszavonulásával, de tiszteletben kell tartanunk a döntését.”

Kövess minket a Facebook-on!