Sebastian Vettel az év végén elhagyja a Ferrarit, egyelőre nem tudni, mihez fog a négyszeres világbajnok 2020 után.

Mivel otthon három kisgyermek várja, reális lehetőség a visszavonulás, de azért a Forma-1-es folytatás sem zárható ki, főleg, ha jó lehetőség adódik – a Mercedesnél egyelőre senkit sem kötöttek le 2021-re, ott új lendületet kaphatna a német pilóta karrierje.

A Vettellel jó barátságot ápoló Bernie Ecclestone szerint mindenki jól járna ezzel a megoldással:

„Nagyon szeretném ő Mercedesben látni, Lewis Hamilton ellen. Ez jó lenne a Forma-1 számára. Gond nélkül meglennének egymással, és mindketten borzasztóan tehetségesek. Szuper csapat lenne!” – mondta a Forma-1 korábbi ura az RTL-nek.

„A mostani helyzetben különösen érdemes lenne a Mercedesnek megfontolnia egy német hős, azaz Sebastian leigazolását. A dolgozóknak is érzelmi lökést adna, és a külvilág felé is jó üzenet lenne. Vettel PR-hatása óriási lenne a Mercedes számára.”

Vettel felfedezője, kinevelője, a Red Bull-motorsportfőnök Helmut Marko egyetért.

„Beszéltünk Sebastiannal, megnéztük, milyen lehetőség lenne számára a Red Bull Racingnél, de sajnos semmi nem akadt” – mondta a német Skynak, hozzátéve, hogy szerinte csak versenyképes ülés esetén maradna Vettel az F1-ben, tehát a Mercedes az egyetlen lehetőség.

„Úgy gondolom, hogy Sebastian akkor folytatná, ha nyerő csapathoz kerülhetne. Világos a helyzet.”

„Az F1 szempontjából nagy kár lenne, ha távozna, de számára ez lenne a legjobb megoldás, ha nem kerülhet nyerő csapathoz. Sebastian négyszeres világbajnok, aki nagyon sokat elért ebben a sportágban, emellett pénzügyileg sincsenek gondjai. Középcsapat helyett kiszállás, Sebastian karakteréhez ez illene. De szenzációs projekt lenne, ha a Mercedeshez menne. Mindig az első két helyen végeztek volna, ha ennyire erős párosuk lett volna” – magyarázta az osztrák, aki titokban azért valószínűleg abban reménykedik, hogy a két ász szerepeltetése gondokat okozna a Mercedesnél, ami a Red Bull kezére játszhatna.

A pletykák szerint a Mercedes-anyacég Daimler is lát fantáziát Vettel szerződtetésében, Stuttgartban állítólag őt szeretnék Hamilton mellé, ám a csapatfőnök Toto Wolff inkább a saját nevelésű George Russellt ültetné az autóba, ha már Valtteri Bottas lecserélése lenne a téma.

Kövess minket a Facebook-on!