A Ferrari a múlt héten bejelentette, hogy a felek egyetértésével nem hosszabbítják meg Sebastian Vettel idén lejáró szerződését.

Az olasz csapat a mclarenes Carlos Sainzot nevezte meg Vettel utódjaként, és bár a korábbi hírek szerint a német tárgyalt a wokingi csapattal, ők végül Daniel Ricciardo igazolását jelentették be.

A Red Bullnál határozottan kijelentették, hogy nem várják vissza egykori sztárjukat, van már új nevelésű csillag Max Verstappen személyében, így Vettelnek Ricciardo megüresedő renault-s helyére, esetleg a Mercedes egyik ülésére lehet esélye, ha nem akar visszavonulni.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff az elmúlt napokban méltatta Vettelt, és elismerte, hogy marketingszempontból nagy fogás lehetne a négyszeres világbajnok alkalmazása, de azt is hangsúlyozta, hogy a prioritás a jelenlegi páros, azaz Lewis Hamilton és Valtteri Bottas megtartása, ráadásul házon belül is van még opció, a saját nevelésű, jelenleg a Williamsnél vezető George Russell.

Az olasz szakíró, Giuliano Duchessa mai twittjében ugyanakkor azt állítja, hogy a színfalak mögött nagyon is zajlanak a dolgok, értesülése szerint a Mercedes-anyacég Daimler igazgatótanácsa Vettel 2021-es leigazolását szorgalmazza, a csapatfőnök Wolff viszont „behúzta a kéziféket”, Hamilton is ragaszkodik Bottashoz, a helyzet még képlékeny.

Kövess minket a Facebook-on!