A Mercedes mindkét versenyzőjének szerződése kifut idén, egyelőre teljesen nyitott a 2021-es felállás.

A hatszoros világbajnok Lewis Hamilton megtartása persze nem kérdés – már ha sikerül megegyezni a feltételekről, de minden bizonnyal ez a közös érdek –, a másodhegedűs Valtteri Bottas helyzete viszont már érdekesebb.

A Mercedesnél 2017 óta szolgáló finn menedzsere, Didier Coton az elmúlt időszakban a Red Bullnál és a Renault-nál is érdeklődött, a francia Auto Hebdo pedig arról ír, hogy a Merci-főnök Toto Wolff a legkevésbé sem bánná, ha a pilóta távozna.

A lap szerint Wolff az eddig a Williamsnél vezető neveltjük, George Russell előléptetésére használná fel az üresedést, de érdemes megjegyezni, hogy Sebastian Vettel is a piacon van, a pletykák szerint az anyacég Daimler vezetése a négyszeres világbajnok németet látná szívesen a csapatnál.

Más kérdés, hogy a Renault-nak kellene-e a finn. Bottas az elmúlt években bizonyította, hogy a megfelelő autóval képes futamokat nyerni, valamint – és ez talán még fontosabb – csapatjátékos, nem okoz problémákat, ugyanakkor az Auto Hebdo úgy tudja, hogy a francia gyártó első számú jelöltje továbbra is volt világbajnokuk, az F1-es visszatérés lehetőségét kereső Fernando Alonso.

Kövess minket a Facebook-on!