Mint arról már korábban beszámoltunk, Lewis Hamilton elbukta a dobogót a Forma-1-es Brazil Nagydíj után, megbüntették ugyanis, amiért kilökte a verseny végén a Red Bull-os Alexander Albont, továbbá két büntetőpontot is bejegyeztek a Mercedes hatszoros világbajnokának licencébe. Így Carlos Sainz örökölte meg a harmadik helyet, ami pályafutása első F1-es dobogóját jelentette.

Pedig a McLaren pilótája sem érezhette magát biztonságban, mivel – helyszínen tartózkodó újságírók állításai szerint – sokadmagával együtt vizsgálták: felmerült annak gyanúja, hogy a spanyol sárga zászlós fázisban nyitotta a DRS-ét, de végül megúszta a büntetést. Ezzel a wokingi gárda először ünnepelhetett dobogót a 2014-es Ausztrál Nagydíj óta.

Konkrét vizsgálat indult azonban a két ferraris ütközésének ügyében, ám a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Charles Leclerc, Sebastian Vettel, valamint a csapat képviselőjének meghallgatása után úgy döntött, hogy egyik pilóta sem kap büntetést, mert az elkerülhető, kettős kiesést okozó balesetet ketten hozták össze.

Ellenben Daniel Ricciardo nem úszta meg ilyen olcsón Kevin Magnussen kilökését, ahogyan Robert Kubica sem a futamgyőztes Max Verstappennel szembeni veszélyes kiengedést. A Renault és a Williams versenyzője még a verseny közben megkapta az öt másodperces időbüntetést, amin túl mindketten két-két büntetőponttal „gazdagodtak”.