Valtteri Bottas motorhibája alaposan felkavarta az állóvizet a Forma-1-es Brazil Nagydíj hajrájában, a biztonsági autós szakasz után igazi flúgos futamnak lehettünk szemtanúi, amely végül Max Verstappen győzelmét hozta. A zavarosban halászva esélyes lett volna a dobogóra a két Ferrari is, ám csatájuk csúfos balesettel zárult: Sebastian Vettel támadta volna vissza a Senna-S után Charles Leclerc-t, viszont az egyenesben ráhúzta az autót a monacói csapattársára. Emiatt mindketten defektet kaptak, véget is ért számukra a futam.

„Előztem az 1-es kanyarban, amit élveztem is, majd a 3-as kanyarnál zárnom kellett az ívet, tudtam ugyanis, hogy Seb megpróbál majd visszatámadni, és így is tett. Kívülről próbálkozott, nagyon kevés volt a hely, de hagytam neki eleget. Aztán az egyenes végén megpróbált belülre szorítani, nagyon közel voltunk egymáshoz. Minden nagyon gyorsan történt, így amint elindult befelé, összeértünk, én pedig defektet kaptam” – írta le a balesetet a futam után Leclerc, aki egyébként a 14. rajtkockából zárkózott fel az élmezőnybe.

Leclerc elárulta azt is, hogy még nem tudta megbeszélni Vettellel az esetet, de semmiképpen sem szeretné azt, ha az ütközés kihatással lenne a jövőjükre. „Még nem találkoztam Sebbel, de biztos vagyok benne, hogy elég érettek vagyunk ahhoz, hogy magunk mögött hagyjuk a történteket” – folytatta gondolatait. „A csapat miatt mindketten nagyon sajnáljuk az ütközést. Egyik autónk sem ért célba, ez elkeserítő. Ami a jövőt illeti, elfelejtjük a mai napot, és folytatjuk a közös munkát.”

Sokkal szűkszavúbb volt az incidens kapcsán Sebastian Vettel. „Nem volt elég helyem a jobb oldalon. Nyilván jobban jöttem ki a 3-as kanyaról, megpróbáltam előzni, ennyi történt. A csapat miatt kár, hogy így alakult, mert nem fejeztük be a versenyt, pedig ez lett volna a prioritás” – nyilatkozta.

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto is megszólalt, szerinte azonban mindkét versenyzőnek vállalnia kell a felelősséget a dupla betli miatt. „Bárhogy is gondolom, ha két versenyző ütközik, akkor mindkettejük hibás legalább minimális mértékben. Egyelőre viszont nem akarok ítélkezni” – fogta rövidre.

A Ferrari konstruktőri második helyéhez már nem fér kétség, azonban az egyéni bajnokságban Max Verstappen esélyei jelentősen megnőttek a harmadik helyre: 260 pontot számlál a holland, őt 11 pontra követi Leclerc, míg Vettelnek 30 egységnyi hátrányban már esélye sincs az összetett dobogóra.