A Német Nagydíj hétvégéje során végig a két Ferrari volt a leggyorsabb a pályán, ám amikor igazán számított, mindkét autó megadta magát. Így Lewis Hamilton könnyedebben szerezhette meg pályafutása 87. pole-pozícióját Max Verstappen és Valtteri Bottas előtt.

Sebastian Vettel csak az utolsó helyről kezdheti a vasárnapi száguldást, míg Charles Leclerc legjobb esetben is csak a tizedik helyről indulva próbálkozhat Hockenheimben. A németet egy turbóhiba, a monacóit pedig az üzemanyagrendszer meghibásodása tette partvonalra.

Az idei szezonban már több műszaki hiba is sújtotta az olaszokat, de a csapatfőnök Mattia Binotto szerint a mostani gondokkal először találkoztak. “Először is, vállalom a felelősséget” – kezdte a Scuderia első embere. “Csalódást jelent ez mindenkinek: nekünk és a tévék előtt ülőknek is. Úgy gondolom, az első sor elérhető lett volna” – tette hozzá.

“Mérgesek vagyunk magunkra. Ilyesminek nem kellett volna megesnie, és mégis túl gyakran megtörténik. Reagálnunk kell az új helyzetekre is, melyek korábban még nem fordultak elő velünk, és ki kell elemeznünk ezeket” – mondta Binotto.

A történések ellenére a szakember pozitív hangnemet ütött meg, amikor a versenyről beszélt. “A tempónk jó, és bármi megtörténhet még. Hogy mi lesz az esővel? Ilyenekre egyelőre nem gondolunk, az autónk erős száraz körülmények között” – zárta mondanivalóját a csapatfőnök.