Lewis Hamilton fölényes sikerét hozta a szombati időmérő edzés a németországi Forma-1-es hétvégén, miután a Ferrari mindkét autójával elvérzett. Sebastian Vettel számára még a Q1-ben véget ért a dal, így a német csak a rajtrács végéről vághat neki hazai versenyének, míg Charles Leclerc-re az utolsó etapban csapott le a technika ördöge.

A monacói tűnt az első rajtkocka egyik fő, ha nem a legfőbb várományosának, de üzemanyag-ellátási problémák miatt a garázst sem hagyhatta el – emiatt a 10. rajthelyet tudhatja csak magáénak. Leclerc érthető módon felemás érzésekkel fogadta a sajtó kérdéseit a kvalifikáció végét követően.

„Nagyszerűen éreztem magamat az autóban, és az autó is jónak tűnt az egész hétvége folyamán. Nem tudom, hogy mindkettőnk vesztét ugyanaz a probléma okozta-e” – mondta Leclerc a Sky Sports stábjának. „Hatalmas kár ezért, de mindenekelőtt muszáj megértetnünk, mi is történt pontosan, hogy ne fordulhasson elő újra. Nehéz nap a mai a csapatnak.”

Instagram-oldalán már a vasárnapi versenyre tekintett előre az ötszörös dobogós pilóta: „Sajnálom a csapatot. De a pontokat vasárnap osztják. Minden tőlem telhetőt beleadok majd, hogy mindenkit mosolyra fakasszak holnap. Szórakoztató futam vár ránk.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

I feel for the whole team. But the points are scored on a Sunday and I will give absolutely everything to make everyone smile again tomorrow. It is going to be a fun race 😬 📸: @kymillman

CHARLES LECLERC (@charles_leclerc) által megosztott bejegyzés, Júl 27., 2019, időpont: 7:27 (PDT időzóna szerint)