Lewis Hamilton nyerte a 2019-es Forma-1-es Német Nagydíj időmérő edzését. A hockenheimi kvalifikáció azonban nem emiatt, hanem a két Ferrari műszaki hibája miatt marad majd emlékezetes. Előbb Sebastian Vettel autójában romlott el valami, majd az addig jól szereplő Charles Leclerc gépében mondott csütörtököt a technika.

Alig egy perccel azután, hogy Vettel a pályára hajtott, a német a motorerő hiányára panaszkodott. Azonnal visszagurult a garázsba, de hiába láttak munkához a Ferrari emberei, a helyzeten már nem tudtak javítani. A német négy perccel a Q1 vége előtt kiszállt az autójából, és sisakja nélkül távozott a paddock felé.

“Nem tudom, mi történt. Valami elromlott a turbó körül, és vége volt a dalnak” – mondta Vettel csalódottan. Valóban ez történt, melyet a Ferrari is megerősített. “Keserű dolog ez. Az autó nagyszerű volt, és nagy esélytől estünk el, de reméljük, kapunk holnap egy új lehetőséget.”

A német szeretné kiélvezni hazai versenyét, főleg úgy, hogy jövőre valószínűleg nem rendeznek Német Nagydíjat. “Várom a futamot, de jobb lett volna a legelejéről indulni, mintsem a mezőny végéről” – tette hozzá.

Csapattársa, Charles Leclerc a Q3 elején szállt ki az autójából. Nála az üzemanyagpumpa mondott csődöt az első hírek szerint, a monacói legjobb esetben a tizedik helyről indulhat vasárnap.