A Red Bull 2019-es idénykezdete elmaradt az elvárásoktól, így szárnyra kaptak a találgatások Max Verstappen jövőjét illetően, felmerült, hogy a szerződésében lévő, az eredményekre vonatkozó kitételek alapján akár az idei év végén is távozhatna a csapattól.

Az energiaital-gyártó motorsportfőnöke, Helmut Marko két hete megerősítette, hogy a 2020-ig szóló szerződésben van az eredményeket illető kilépési opció, sőt azt is hozzátette, hogy a Mercedes-főnök Toto Wolff hívogatja is Verstappent és a versenyző apját, Jost.

Az állítást először Verstappen papa cáfolta, leszögezte, hogy Wolffnak nincs is meg a fia száma, és csak ők szoktak beszélgetni időnként. Sanghajban ugyanezt mondta a Red Bull-versenyző is, mostanra pedig a Mercedes-főnök is megismételte a cáfolatot, igaz, már-már gyanúsan ugyanazokkal a szavakkal, mintha összebeszéltek volna.

“Mindhárman jót nevettünk ezen” – kezdte.

“Nincs meg Max száma, soha nem is beszéltem vele telefonon. Ahogy Max is mondta, Jost nagyon régóta ismerem, a barátomnak tekintem. Vele a kisgyerekeinkről és a gokartozásról szoktunk beszélgetni, már a gokartcsapatokat tervezgetjük velük” – állította a Motorsport.comnak.

“Maxról és a szerződéséről nem szoktunk beszélni. Max – nagyon helyesen – elkötelezett a Red Bull-Honda mellett. Mi is elkötelezettek vagyunk a saját pilótáink felé és nem áll szándékunkban semmilyen tárgyalás Josszal vagy Maxszal, szóval fogalmam sincs, honnan vette ezt (Marko).”

A Mercedesnél Lewis Hamilton szerződése 2020 végéig szól, míg Valtteri Bottas helye csak az idei évre biztos, a 2020-as opció élesítése a csapaton múlik.